Fysik
El - Faseforskydning- vektor-vinkel
11. september 2006 af
Katen (Slettet)
Hej
Vi har netop startede med faget elteknik.
Der har vi haft en del om sinuskurver mm.
Det er dog for besværlig at tegne strøm og spædning, som en sinuskurve.
Derfor skrives de som vektore og hvor vinklen imellem vektorene er ligmed faseforskydning.
Siger det dig noget?
Mit spørgsmål er - hvordan jeg lige ved hvordan vinklen mellem vektorene skal være dvs. hvordan jeg oversætter kurverne/graferne til vektorer?
Måske er der nogle der kender et godt link eller lignende.
Mit problem er måske, lidt af vi på 1. og 2. semestre ikke regnede med vektore, så det ligger lidt langt væk - har overvejet at låne min gym. mat. bog til det formål.
Håber der er nogle der kan hjælpe lidt.
Kath.
Bioproces ingeniør stud. 3. semestre
Vi har netop startede med faget elteknik.
Der har vi haft en del om sinuskurver mm.
Det er dog for besværlig at tegne strøm og spædning, som en sinuskurve.
Derfor skrives de som vektore og hvor vinklen imellem vektorene er ligmed faseforskydning.
Siger det dig noget?
Mit spørgsmål er - hvordan jeg lige ved hvordan vinklen mellem vektorene skal være dvs. hvordan jeg oversætter kurverne/graferne til vektorer?
Måske er der nogle der kender et godt link eller lignende.
Mit problem er måske, lidt af vi på 1. og 2. semestre ikke regnede med vektore, så det ligger lidt langt væk - har overvejet at låne min gym. mat. bog til det formål.
Håber der er nogle der kan hjælpe lidt.
Kath.
Bioproces ingeniør stud. 3. semestre
Svar #1
11. september 2006 af fixer (Slettet)
Argumentet for at anvende symbolske strømme og spændinger er nu ikke at det så bliver nemmerer at tegne, men lad det ligge.
Forelagt en graf for en sinusformet variation af en given størrelse kan dens fase aflæses direkte på denne. For hvis variationen er
v(t) = V*cos(omega*t + phi)
og afbildningen foreligger som en (t,v)-graf, så kan fasen aflæses ved skæringen mellem grafen og v-aksen (t=0). Da er nemlig v(0) = Vcos(phi), hvoraf fasen kan beregnes.
Forelagt en graf for en sinusformet variation af en given størrelse kan dens fase aflæses direkte på denne. For hvis variationen er
v(t) = V*cos(omega*t + phi)
og afbildningen foreligger som en (t,v)-graf, så kan fasen aflæses ved skæringen mellem grafen og v-aksen (t=0). Da er nemlig v(0) = Vcos(phi), hvoraf fasen kan beregnes.
Skriv et svar til: El - Faseforskydning- vektor-vinkel
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
