Matematik

Ligning - haster ):

11. september 2006 af Leah (Slettet)
Har straks brug for hjælp til denne ligning.

Formlen for en keglestub er

V = 1/3phi * h * (R^2 + r^2 + r * R)

a) En keglestub skal have volumen 6 og højden skal være 0,1. Hvor stor skal radius i grundfladen (R) være?

Store R = radius i grundfladen
Lille r = radius i topfladen

radius i topfladen er halvt så stor som radius i grundfladen.

Hjælp?

På forhånd tak

Brugbart svar (0)

Svar #1
11. september 2006 af Sansnom (Slettet)

Brug først informationen om at R er halvt så stor som r til at skrive r udtrykt ved R.

Isoler derefter R.

Frem for alt - prøv selv noget og skriv hvad du har tænkt.

Brugbart svar (0)

Svar #2
11. september 2006 af Sentinox (Slettet)

Du ved at h=0,1 og V=6
Envidere vides:

2*r=R => r = R/2

Ved indsættelse af dette fås:

6=1/3*pi*0.1*(R^2+(R/2)^2 + R/2*R)

Løs nu med hensyn til R!

//Sentinox

Svar #3
11. september 2006 af Leah (Slettet)

Er det ikke bare 7 * r^2? :S

Brugbart svar (0)

Svar #4
11. september 2006 af mathon

hvis du med bare mener

6=pi/30*7R^2/4,

så er det måske rigtig nok....

Svar #5
11. september 2006 af Leah (Slettet)

(R^2+(R/2)^2 + R/2*R) - Kan det ikke omskrives til 7 * r^2 ?

Brugbart svar (0)

Svar #6
11. september 2006 af Zipzap112 (Slettet)

Hej Leah, nu ved jeg ikke om du går i 2.y på Aurehøj, hvis ja, så er det mig, Ask :o)
Jeg har lige lavet opgaven, og jeg får resultatet til:

Kvadratrod(72/0,7pi)= 5,722.

Det passer hvis du sætter det ind i ligningen for keglestuben, så det må være rigtigt...

Kan du så ikke fortælle mig, hvad du har fået i opg. 5 b)???

Brugbart svar (0)

Svar #7
11. september 2006 af mathon

Kvadratrod(72/0,7pi)= 5,722.
er rigtig

Skriv et svar til: Ligning - haster ):

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.