Matematik
Vektor - koordinatsæt til d.
12. september 2006 af
sporty-piiie (Slettet)
Hejsa. jeg sidder med en opgave om vektor der driller mig, jeg kan ikke finde ud af hvordan jeg regner den:
Jeg har to vektor i et koordinatsæt: de to vektor går begge ud fra punktet a, som ligger i (-1;1)
Jeg her en vektor AB=(5;3) og en vektor AC=(5;-2)
hvor AB har en projektion ned på AC, der hvor den rammer AC, altså i den vinkelrette vinkel, det punkt hedder d.
Opgaven går så ud på at jeg skal finde koordinatsættet til d.
hvordan skal jeg regne det??
Jeg har to vektor i et koordinatsæt: de to vektor går begge ud fra punktet a, som ligger i (-1;1)
Jeg her en vektor AB=(5;3) og en vektor AC=(5;-2)
hvor AB har en projektion ned på AC, der hvor den rammer AC, altså i den vinkelrette vinkel, det punkt hedder d.
Opgaven går så ud på at jeg skal finde koordinatsættet til d.
hvordan skal jeg regne det??
Svar #1
12. september 2006 af ibibib (Slettet)
Beregn projektionen af vektor(AB) på vektor(AC) og lad os kalde projektionen for (x,y).
d's koordinatsæt er (x-1,y+1).
d's koordinatsæt er (x-1,y+1).
Skriv et svar til: Vektor - koordinatsæt til d.
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
