Matematik
Ret Linie
12. september 2006 af
Hans20 (Slettet)
Heij Alle sammen .,
Sidder med en opgave i matematik,.
Har tegnet et ret linie i koordinantsystem.,
også skal jeg angive ligningen for den rette linie .,
hvordan gøre man det ?
Heij Alle sammen .,
Sidder med en opgave i matematik,.
Har tegnet et ret linie i koordinantsystem.,
også skal jeg angive ligningen for den rette linie .,
hvordan gøre man det ?
Svar #2
12. september 2006 af Anneg (Slettet)
du skal finde 2 punkter i dit kordinatsystem, og der efter bestemme a og b.
a beregner du ved a=(y2-y1)/(x2-x1)
b beregner man ved
b=y1-a*x1
a beregner du ved a=(y2-y1)/(x2-x1)
b beregner man ved
b=y1-a*x1
Svar #3
12. september 2006 af Kazzopi (Slettet)
Find hvor linien rammer y-aksen. Så skriver du først det. f.eks:
Y = 2
(Hvis linien altså skær 2 på y-aksen)
Derefter finder du ud af hvor meget din linie stiger. Det gør du ved at finde et punkt på din linie (et sted der passer med de linier du har tegnet efter). Så går du 1 til højre og går så mange op indtil du møder linien igen. Kunne være at du gik 1 til højre og så 3 op. Så skal den hedde:
Y = 2+3x.
Y = 2
(Hvis linien altså skær 2 på y-aksen)
Derefter finder du ud af hvor meget din linie stiger. Det gør du ved at finde et punkt på din linie (et sted der passer med de linier du har tegnet efter). Så går du 1 til højre og går så mange op indtil du møder linien igen. Kunne være at du gik 1 til højre og så 3 op. Så skal den hedde:
Y = 2+3x.
Skriv et svar til: Ret Linie
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
