Matematik
vektor
13. september 2006 af
army (Slettet)
jeg har lille problem med en opgave
lyder som følgende: trekant bestemt ved A(-2,1) B(1,5) C(x,-1)
a) bestem værdierne af X som opfylder at (AC) vektor = kvadrat rod 40
er der nogen der kan hjælpe mig hurtigt
lyder som følgende: trekant bestemt ved A(-2,1) B(1,5) C(x,-1)
a) bestem værdierne af X som opfylder at (AC) vektor = kvadrat rod 40
er der nogen der kan hjælpe mig hurtigt
Svar #3
13. september 2006 af jgthb (Slettet)
Længden af en vektor er udtrykt ved
sqrt(a_1^2+a_2^2). Vi skal altså først have fundet vektor AC. Prøv det.
herefter sætter du de opnåede værdier ind i udtrykket ovenover, som du sætter lig med sqrt(40). Prøv engang
sqrt(a_1^2+a_2^2). Vi skal altså først have fundet vektor AC. Prøv det.
herefter sætter du de opnåede værdier ind i udtrykket ovenover, som du sætter lig med sqrt(40). Prøv engang
Svar #5
13. september 2006 af jgthb (Slettet)
AC = (x-(-2),-1-1) = (x+2,-2),
altså x+2 over -2.
Herefter:
Sqrt((x+2)^2+(-2)^2)=Sqrt(40) <=>
(x+2)^2+(-2)^2=40 <=>
x^2+4x+4+4)=40 <=>
x^2+4x-32=0
altså x+2 over -2.
Herefter:
Sqrt((x+2)^2+(-2)^2)=Sqrt(40) <=>
(x+2)^2+(-2)^2=40 <=>
x^2+4x+4+4)=40 <=>
x^2+4x-32=0
Svar #8
13. september 2006 af army (Slettet)
så vil de have at jeg beregner de to sidste sider i disse trekant hvad mener de med det hvad for nogen koordinater skal jeg så tag
Skriv et svar til: vektor
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
