Matematik
Skæringspunkt
16. september 2006 af
wwwhej (Slettet)
Hej alle.
Opgaven lyder:
I et koordinatsystem har en firkant ABCD vinkelspidserne
A(2,3) B(-2,2) C(-2,-2) D(4,-2)
beregn koordinatsættet til diagonalernes skæringspunkt
tror jeg har fundet en måde at løse det på men er ikke helt sikker.
Hvis man nu finder det to linjers ligning og finder deres skæringspunkt har man så svaret?
Man har jo to punkter til den første liging nemlig (2,3) og (-2,-2)
og to punkter til den anden ligning nemlig
(-2,2) og (4,-2)
jeg får de to ligninger til at være
y=5/4x+1/2
y=-2x+10
er det rigtig?
Ved så ikke helt hvordan jeg finder deres skæring nogen der kan hjælpe der?
Opgaven lyder:
I et koordinatsystem har en firkant ABCD vinkelspidserne
A(2,3) B(-2,2) C(-2,-2) D(4,-2)
beregn koordinatsættet til diagonalernes skæringspunkt
tror jeg har fundet en måde at løse det på men er ikke helt sikker.
Hvis man nu finder det to linjers ligning og finder deres skæringspunkt har man så svaret?
Man har jo to punkter til den første liging nemlig (2,3) og (-2,-2)
og to punkter til den anden ligning nemlig
(-2,2) og (4,-2)
jeg får de to ligninger til at være
y=5/4x+1/2
y=-2x+10
er det rigtig?
Ved så ikke helt hvordan jeg finder deres skæring nogen der kan hjælpe der?
Svar #1
16. september 2006 af kraka (Slettet)
Nu har jeg ikke lige regnet igennem om dine linjer er rigtige, men deres skæringspunkt finder du ved at sætte linjerne lig hinanden.
Altså: Du ved at y=5/4x+1/2 og du ved samtidig at y og så er lig -2x+10 derfor må 5/4x+1/2=-2x+10 også gælde. Håber det gav mening
Altså: Du ved at y=5/4x+1/2 og du ved samtidig at y og så er lig -2x+10 derfor må 5/4x+1/2=-2x+10 også gælde. Håber det gav mening
Svar #5
16. september 2006 af wwwhej (Slettet)
hvad bliver ligningerne så?
a= y2-y1 / x2-x1
og
y-y0=a(x-w0)
er det ikke rigtig?
hvis jeg så sidder tallene ind for jeg de to ligninger
a= y2-y1 / x2-x1
og
y-y0=a(x-w0)
er det ikke rigtig?
hvis jeg så sidder tallene ind for jeg de to ligninger
Svar #6
16. september 2006 af ibibib (Slettet)
Den første ligning er korrekt.
B(-2,2) D(4,-2):
a=(y2-y1)/(x2-x1) = (-2-2)/(4-(-2)) = -4/6 = -2/3
B(-2,2) D(4,-2):
a=(y2-y1)/(x2-x1) = (-2-2)/(4-(-2)) = -4/6 = -2/3
Skriv et svar til: Skæringspunkt
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
