Matematik

Funktion opg..

16. september 2006 af FrederikXY (Slettet)
Opgaven lyder:
"En funktion f er bestemt ved:
f(x)=2x+4 , xeR

-Bestem den stamfunktion til f, hvis graf har linien med ligningen y=x+3 som tangent."

Jeg har gjort:

F`(x)=1...
derfor:
2x+4=1 <=> x=-1,5.... ....

Men hvad skal jeg gøre videre herfra??

Brugbart svar (0)

Svar #1
16. september 2006 af sigmund (Slettet)

Du har fundet røringspunktets 1. koordinat. 2. koordinaten findes ved indsættelse i tangentens ligning. Nu mangler du så at finde konstanten i stamfunktionen. Det gøres ved indsættelse af det fundne punkt i forskriften for stamfunktionen (du har et punkt på grafen for stamfunktionen.)

Svar #2
16. september 2006 af FrederikXY (Slettet)

ja ok.. det vidste jeg egentlig godt... men løsningen af dette?
Den kommer jo til at se sådan her ud:
x=5,25+k...
2 ubekendte..??

Brugbart svar (0)

Svar #3
16. september 2006 af ibibib (Slettet)

Løs ligningen F(x)=-1,5+3.

Svar #4
16. september 2006 af FrederikXY (Slettet)

Så k=-1,25?

Brugbart svar (0)

Svar #5
16. september 2006 af ibibib (Slettet)

Nej, hvordan fandt du -1,25?

Svar #6
16. september 2006 af FrederikXY (Slettet)

ok... så får jeg det til en andengrads ligning, som jeg løser til:
0,35 el. -4,35.... og jeg forkaster vel den negative løsning..? korrekt.?

Brugbart svar (0)

Svar #7
16. september 2006 af ibibib (Slettet)

Nå nej.
Du skal løse ligningen

x²+4x+k = x+3

og du ved at x=-1,5 dvs.

(-1,5)²+4·(-1,5)+k = -1,5+3.

<=>

k = 5,25

Svar #8
16. september 2006 af FrederikXY (Slettet)

jeg får det til noget andet??

-1,5+3=(-1,5)^2+4*(-1.5)+k
1,5=8,25+k
-6,75=k

Brugbart svar (0)

Svar #9
17. september 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

#8:
Fortegnsfejl:

4*(-1.5) != 6

Svar #10
17. september 2006 af FrederikXY (Slettet)

ja?... det er der taget højde for??

Brugbart svar (0)

Svar #11
17. september 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

#10:
Øh, nej! Der gælder jo at 4*(-1.5) = -6, så det har du da på ingen måde.

Svar #12
17. september 2006 af FrederikXY (Slettet)

nårh.. troede at du skrev en korrektion i #9..

Brugbart svar (0)

Svar #13
17. september 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

#12:
Tegnet != betyder forskellig fra.

Skriv et svar til: Funktion opg..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.