Matematik
3 problemløsningsopgaver
17. september 2006 af
annepande45 (Slettet)
Jeg har fået 3 opgaver for, som umiddelbart ser ret simple ud. Dog kan jeg ikke rigtigt finde ud af dem.
Alle opgaver er fra Mat1:
364) 480 kr. deles mellem et vist antal personer. Hvis der havde været 4 personer mere, var den enkeltes andel blevet 20 kr. mindre. Hvor mange deltog i fordelingen?
369) Hvorledes skal man bøje en 70 cm lang metalstang i en ret vinkel, når afstanden mellem endepunkterne skal være 60 cm?
370) I et rektangel med arealet 60 er den ene siden 0,5 længere end den anden. Beregn sidernes længder.
(ligningen bliver noget med x*x+0,5=60(?))
Var der evt nogen der kunne give mig et lille hint til disse opgaver? Jeg er helt gået i stå :(
Alle opgaver er fra Mat1:
364) 480 kr. deles mellem et vist antal personer. Hvis der havde været 4 personer mere, var den enkeltes andel blevet 20 kr. mindre. Hvor mange deltog i fordelingen?
369) Hvorledes skal man bøje en 70 cm lang metalstang i en ret vinkel, når afstanden mellem endepunkterne skal være 60 cm?
370) I et rektangel med arealet 60 er den ene siden 0,5 længere end den anden. Beregn sidernes længder.
(ligningen bliver noget med x*x+0,5=60(?))
Var der evt nogen der kunne give mig et lille hint til disse opgaver? Jeg er helt gået i stå :(
Svar #1
17. september 2006 af Sentinox (Slettet)
364)
2 ligninger med 2 ubekendte:
x = andel
y = antal personer
ligning 1: x= 480/y
ligning 2: x-20 = 480/(y+4)
Løs ligningerne...
369)
Trekantovervejelser!
Afstanden mellem de to ender er hypotenusen
370)
Kald den korte side x og den anden lange y.
Der gælder jo at:
A = x*y
idet y = 1.5*x =>
A = 1.5*x*x
//Sentinox
2 ligninger med 2 ubekendte:
x = andel
y = antal personer
ligning 1: x= 480/y
ligning 2: x-20 = 480/(y+4)
Løs ligningerne...
369)
Trekantovervejelser!
Afstanden mellem de to ender er hypotenusen
370)
Kald den korte side x og den anden lange y.
Der gælder jo at:
A = x*y
idet y = 1.5*x =>
A = 1.5*x*x
//Sentinox
Svar #2
18. september 2006 af annepande45 (Slettet)
Jeg har fundet ud af 370 og 364. Mht. 369 er jeg kommet frem til at opstille flg. ligning:
2x2-140x+1300=0
Når jeg regner det ud får jeg 58,98. Er det rigtigt? Altså således at stangen skal bøjes efter 58,58 cm?
2x2-140x+1300=0
Når jeg regner det ud får jeg 58,98. Er det rigtigt? Altså således at stangen skal bøjes efter 58,58 cm?
Skriv et svar til: 3 problemløsningsopgaver
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
