Matematik

ligning

17. september 2006 af takker_300 (Slettet)
Jeg kar fået mig stirret fast på denne ligning, så er gået lidt i stå.. håber der en som vil hjælpe:)

2=2,5t^-0,5

Brugbart svar (0)

Svar #1
17. september 2006 af 42 (Slettet)

Hvis jeg siger logaritmer? :)

Brugbart svar (0)

Svar #2
17. september 2006 af Sentinox (Slettet)

Du har et problem af formen:

k = t^(a), hvor k er en konstant.

t = exp(ln(k)/a)

//Sentinox

Brugbart svar (0)

Svar #3
17. september 2006 af 42 (Slettet)

Næh, det er ikke en gang den ubekendte i eksponenten, bare brug alm. brøkregning :)

Brugbart svar (0)

Svar #4
17. september 2006 af dnadan (Slettet)

Sig:
2=2,5t^-0,5
4/5=t^(-1/2)

hvordan fjerner du så (-1/2) i potensen?

Svar #5
17. september 2006 af takker_300 (Slettet)

Jeg har prøvet med logaritmer men det blev bare noget juks..

Svar #6
17. september 2006 af takker_300 (Slettet)

Skal man så sige:

4/5=t^(-1/2)

ln(4/5)=-0,5*ln(t)

-0,5/(ln(4/5))=ln(t)

e^(-0,5/(ln(4/5)))=t

Brugbart svar (0)

Svar #7
17. september 2006 af allan_sim

#6.
Du skal lige bytte rundt på tæller og nævner i tredje linje.

Alternativt kan du fra

4/5 = t^(-1/2)

tage den (-1/2)-te rod på begge sider.

Svar #8
17. september 2006 af takker_300 (Slettet)

Ja det er da egentlig lidt nemmere..
Mange tak for hjælpen alle sammen :D

Skriv et svar til: ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.