Matematik
isoler n
18. september 2006 af
white_angel (Slettet)
Isoler den positive størrelse n af ligningen:
f=R*Z^2*C*(1/n^2-1/n1^2)
jeg har bruge for lidt hjælp,tak.
Isoler den positive størrelse n af ligningen:
f=R*Z^2*C*(1/n^2-1/n1^2)
jeg har bruge for lidt hjælp,tak.
Svar #1
18. september 2006 af Sentinox (Slettet)
jeg går ud fra at n og n1 ikke er det samme?
I så fald:
f=R*Z^2*C*(1/n^2-1/n1^2) <=>
f/(R*Z^2*C) = 1/n^2 - 1/n1^2
1/n^2 = f/(R*Z^2*C) + 1/n1^2
Vi tager nu den inverse på begge sider:
n^2 = (f/(R*Z^2*C) + 1/n1^2)^(-1) =>
n^2 = R*Z^2*C*n1^2/(f*n1^2+R*Z^2*C)
=>
n=+/- sqrt(R*Z^2*C*n1^2/(f*n1^2+R*Z^2*C))
Ved du mere om de andre indgående størrelser, kan den positive værdi for n bestemmes, dog da jeg ikke regner med at i benytter komplekse tal fås altså:
n=sqrt(R*Z^2*C*n1^2/(f*n1^2+R*Z^2*C))
//Sentinox
I så fald:
f=R*Z^2*C*(1/n^2-1/n1^2) <=>
f/(R*Z^2*C) = 1/n^2 - 1/n1^2
1/n^2 = f/(R*Z^2*C) + 1/n1^2
Vi tager nu den inverse på begge sider:
n^2 = (f/(R*Z^2*C) + 1/n1^2)^(-1) =>
n^2 = R*Z^2*C*n1^2/(f*n1^2+R*Z^2*C)
=>
n=+/- sqrt(R*Z^2*C*n1^2/(f*n1^2+R*Z^2*C))
Ved du mere om de andre indgående størrelser, kan den positive værdi for n bestemmes, dog da jeg ikke regner med at i benytter komplekse tal fås altså:
n=sqrt(R*Z^2*C*n1^2/(f*n1^2+R*Z^2*C))
//Sentinox
Skriv et svar til: isoler n
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
