Matematik

ligninger

18. september 2006 af figaro8 (Slettet)
hey nogen der lige kan bekræfte den her ligning hvor vidt den er rigtig eller ej. og hvis forkert, så forklar endelig;)

3(x-2)+1 = x + 2(x+2)

= 3x-6+1=x+2x+4

= 3x+x+2x=-6+1+4

X=6 : -1

X = (6/-1)

??

Svar #1
18. september 2006 af figaro8 (Slettet)

anyone??

Brugbart svar (0)

Svar #2
18. september 2006 af Bozack (Slettet)

Ligningen har ingen løsning, x'erne vil gå ud med hinanden og ligningen vil ende med at hedde 4 = -5:

3(x-2) + 1 = x + 2(x+2)

<=>

3x - 6 + 1 = x + 2x + 4

<=>

3x - 5 = 3x + 4

<=>

-5 = 4

Brugbart svar (0)

Svar #3
18. september 2006 af Bozack (Slettet)

Det du har gjort forkert er at du skal huske at du skal gøre det samme på begge sider for at tingene skal gå ud.. Du har bare rykket x+2x over på den anden side, men du burde have trukket dem fra..

tænk over det som om det er noget du gør på begge sider, så der egentlig kommer til at stå at du trækker x+2x fra på begge sider og derved forsvinder det på højre side

Brugbart svar (0)

Svar #4
18. september 2006 af Aubrey (Slettet)

Der er en fejl fra 2. til 3. linie! Men hvis du retter den kommer der til at stå 3x-5=3x+4 og så er -5=4 hvilket ik passer! Så tjek lige at den er rigtigt skrevet op fra starten!

Svar #5
18. september 2006 af figaro8 (Slettet)

jamen hvad gør du med X'erne... de skal vel indgå i resultatet??

Brugbart svar (0)

Svar #6
18. september 2006 af Bozack (Slettet)

ikke hvis ligningen ikke har en løsning :)


så giver den x = Ø (den tomme mængde)

Svar #7
18. september 2006 af figaro8 (Slettet)

forstår det altså ik helt, for vores lærer siger at vi skal samle X'erne og de andre tal hver for sig, og lægge dem sammen??

Brugbart svar (0)

Svar #8
18. september 2006 af Bozack (Slettet)

ja, det skal du også.. men er du sikker på du har skrevet ligningen rigtigt op? Hvis du ikke mener du har fået en ligning uden løsninger?


Svar #9
18. september 2006 af figaro8 (Slettet)

ja den hedder = 3(x-2)+1 = x+2(x+2)

det er hvad der står på mit papir?? kan du forklare med alle udregninger, så forstår jeg bedre.?

Brugbart svar (0)

Svar #10
18. september 2006 af Bozack (Slettet)

okay..:

ligningen hedder:
3(x-2) + 1 = x + 2(x+2)

jeg ganger parenteserne ud:
3x - 6 + 1 = x + 2x + 4

lægger -6+1 og x+2x sammen (forkorter):
3x - 5 = 3x + 4

jeg lægger 5 til på begge sider for at -5 går ud på venstre side:
3x - 5 + 5 = 3x + 4 + 5
<=>
3x = 3x + 4 + 5

jeg forkorter:
3x = 3x + 9

jeg trækker 3x fra på begge sider:
3x - 3x = 3x - 3x + 9
<=>
0 = 9

lidt en anden måde men giver det samme, et tal der er lig et andet tal, altså er der ingen løsning. Hvis x forsvinder vil x ikke passe ind som noget tal, så uanset hvad x er vil 3(x-2) + 1 aldrig nogensinde give x + 2(x+2).

Svar #11
18. september 2006 af figaro8 (Slettet)

okay så egentlig giver det bare nul??

hvad så med den her:

1-2(x-1)=2(2-x)-1

= 1 - 2x +2 = 4 - 2x - 1

= jeg plusser med 1 på begge sider =

1+1 - 2x + 2 =4 - 2x - 1 + 1

= 2 - 2x + 2 = 4 -2x

jeg plusser med 2x på begge sider =

2 - 2x + 2 + 2=4 - 2x + 2

= 2+2+2=4

og hvad så?? er det sådan eller?

Brugbart svar (0)

Svar #12
18. september 2006 af Bozack (Slettet)

ligning:
1 - 2(x-1) = 2(2-x) - 1

løsning:

start med at gange ud, fint som du gjorde:
1 - 2x + 2 = 4 - 2x - 1

så forkorter du, ellers bliver det uoverskueligt, du lagde 1 til på begge sider her, det bliver bare rodet:
1 - 2x + 2 = 4 - 2x - 1
<=>
-2x + 3 = -2x +3

nu kan du lægge 2x til på begge sider og ser at x'erne forsvinder:

-2x + 2x + 3 = -2x + 2x +3
<=>
3 = 3

så her er der uendeligt mange løsninger, da dette er et sandt udsagn, 3 er jo altid lig 3, uanset hvad x er, så her er x:

x = ]- uendelig ; uendelig [

Svar #13
18. september 2006 af figaro8 (Slettet)

hmm jeg kan ik lige se..

hvad du gør her:

så forkorter du, ellers bliver det uoverskueligt, du lagde 1 til på begge sider her, det bliver bare rodet:
1 - 2x + 2 = 4 - 2x - 1
<=>
-2x + 3 = -2x +3

og hvordan kan det være at x'erne forsvinder, der er jo hele fire 2x'ere og du neutralisere kun to af dem??

Brugbart svar (0)

Svar #14
18. september 2006 af Bozack (Slettet)

det jeg gør er at tælle alle tal der ikke har noget at gøre med x sammen på hver sin side, så på venstre side er der en 1'er og en 2'er, det giver +3 i alt.. på højre side er der en 4'er og en -1'er, det giver + 3 ialt


problemet er at du ikke ser at når der er 2x på den ene side og 2x på den anden side (eller i dit tilfælde -2x og -2x) går de ud med hinanden..

Svar #15
18. september 2006 af figaro8 (Slettet)

ja ok..

hvis jeg har sådan en brøk her:

1/2(x+1)=7

= 1/2x + 1/2 = 7

= 1/2x = 7:1/2

= 7*2/1 = 14

= 1/2x : 14 = 7

x = 7

er det rigtigt??

Brugbart svar (0)

Svar #16
18. september 2006 af iB (Slettet)

Figaro8, har du en graflommeregner? -Hvis du har, så prøv at tegne ligningerne på den. Fx kan 1-2(x-1)=2(2-x)-1 skrive som f(x)=g(x), hvor f(x)=1-2(x-1) og g(x)=2(2-x)-1. Jeg tror det vil kunne hjælpe dig til at forstå det...

Svar #17
18. september 2006 af figaro8 (Slettet)

hmm har en, men kan ik finde ud af at bruge den, og vores lærer siger at han vi sige til, når vi skal bruge den slags. hmmm


hvis jeg fx har den her:

-17+2x = 15

siger jeg så ik bare:

2x = 15 + 17

= 32:2 = 16

x = 16??

Brugbart svar (0)

Svar #18
18. september 2006 af Bozack (Slettet)

jo :) den er simpel og det gør du helt korrekt :)

Svar #19
18. september 2006 af figaro8 (Slettet)

vil det sige at både -17 + 2x = 15

og 1/2(x+1)=7 er rigtige??

Brugbart svar (0)

Svar #20
18. september 2006 af Bozack (Slettet)

hov sorry så ikke lige 1/2(x+1)=7

1/2(x+1)=7

= 1/2x + 1/2 = 7

= 1/2x = 7:1/2 (her går det galt, du skal trække 1/2 fra 7, ikke dividere)

Forrige 1 2 Næste

Der er 38 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.