Matematik

Kan ikke finde ud af det!!!!!

19. september 2006 af DK-3400 (Slettet)
Hey alle sammen!!!!

Jeg har fået nogle opg. for men kan ikke finde ud af at løse dem.. for den forkert hele tiden... det er 4 opg. i Må hjælpe mig de skal afleveres imorgen...

1. Beregn de manglende sider i vinklerne ABC, hvor b(lille)=c=16,04 og C(Stor, grader)= 34,28Grader, man skal bruge Cos-1 men ved ikke hvordan.

2. I ABC er ha=12,14 (a'et er skrevet med småt, og ligger længere nede, ligesom O2)
B(grader=27,4 og C(Grader)=58,3
Beregn siderne i trekanten.

3. I ABC er a=4cm, B(grader)=61 og ha=3
Beregn de manglende stykker i ABC

4. I en ligebenet trekant er grundlinjen 60mm. Topvinklen er 27grader. beregn længden af de to ens sider...

det var så det, i ville gøre mig så glad hvis i kunne løse dem, og skrive hvordan man gør det... ;):)

Tak!!

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. september 2006 af kraka (Slettet)

Hej.
Prøv at komme med din ebud på hvordan man løser opgaverne først, så vil vi herinde gerne hjælpe dig på vej når du går i stå. Du får ingen herinde til at lave dine lektier for dig før du har prøvet selv.

Vh

Svar #2
19. september 2006 af DK-3400 (Slettet)

ok

jeg skal finde hypotunusen

Kvadratrod 16,04^2+16,04^2= 22,7

A=cos-1(16,04^2+16,04^2-22,7^2)/2*16,04*16,04=90,1Grader

B=Cos-1(16,04^2+22,7^2-16,04^2)/2*16,04*22,7=45Grader.

Er det rigtigt, eller forkert...

Svar #3
19. september 2006 af DK-3400 (Slettet)

Jeg kan ikke finde ud af de andre, har rimeligt svært ved disse opgaver...

Brugbart svar (0)

Svar #4
19. september 2006 af hot_shot_babe (Slettet)

du skal først se om trekanten er retvinklet.. er den det

Brugbart svar (0)

Svar #5
19. september 2006 af catchmer (Slettet)

ABC er det ikke pytagroas? (eller hvordan det nu staves?)

Brugbart svar (0)

Svar #6
19. september 2006 af catchmer (Slettet)

men jeg tror jeg har en ide til opg. 4, men du skal selv løse dem.
Topvinklen er 29 grader, den laver du først, du ved at grundlinjen er 60mm, så du kan jo evt. omregne mm til cm, eller følge linialen hele vejen ned langs de siderne fra topvinklen indtil du får grundlinje tallet.

Håber du forstår.

Svar #7
19. september 2006 af DK-3400 (Slettet)

Kan i ikke hjælpe mig????

Skriv et svar til: Kan ikke finde ud af det!!!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.