Matematik
ligning - haster lidt
20. september 2006 af
!?! (Slettet)
niels har fået en slikpose.
slev spiser han halvdelen. hans storbror får halvdelen af resten. hans søster får to tredje del af det der nu er tilbage. så er der lige to stykker til hver af sidekammeraterne tilbage.
opstil en ligning og find ud af hvor mange stykker slik var der i posen?
være venlig hjælp mig med opgaven.
takker
slev spiser han halvdelen. hans storbror får halvdelen af resten. hans søster får to tredje del af det der nu er tilbage. så er der lige to stykker til hver af sidekammeraterne tilbage.
opstil en ligning og find ud af hvor mange stykker slik var der i posen?
være venlig hjælp mig med opgaven.
takker
Svar #1
20. september 2006 af Sentinox (Slettet)
Niels får halvdelen
storebroren får 1/4
Søsteren får 2/3*1/4
Sidekammeraterne får i alt 4 stykker, som udgør 1/3*1/4 af posen.
=>
1/3*1/4*x = 4 =>
x = 12*4 = 48
//Sentinox
storebroren får 1/4
Søsteren får 2/3*1/4
Sidekammeraterne får i alt 4 stykker, som udgør 1/3*1/4 af posen.
=>
1/3*1/4*x = 4 =>
x = 12*4 = 48
//Sentinox
Skriv et svar til: ligning - haster lidt
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
