Matematik

ligning

22. september 2006 af lualej (Slettet)
Ok. Kan ikke rigtigt regne ud hvad jeg skal gøre. håber at der er nogen der kan hjælpe mig....
Jeg kan ikke finde ud af at sætte tallene over hinanden, håber i kan forstå det aligevel!

4 2/3x -2(x+3) = 3 1/2 -4 (2x -1)

Jeg har opløst parenteserne:

4 2/3x -2x -6 = 3 1/2 -8x -4

Jeg skal vel gange ind i brøkerne med et tal de begge kan gå op i, men hvad gør jeg ved de hele tal der står foran brøkerne...
Hvad stiller jeg op med 4 2/3 og 3 1/2 ??

Håber på hjæææælp.

Lualej




Brugbart svar (0)

Svar #1
22. september 2006 af ibibib (Slettet)

Der er en fortegnsfejl.

Gang med 6 (et tal som både 2 og 3 går op i) på begge sider af ...

Svar #2
22. september 2006 af lualej (Slettet)

Og hvad gør jeg så med
4 på den ene side OG 3 på den anden ?

Det er en afleveringsopgave min kære hr. lærer selv har kreeret.

Brugbart svar (0)

Svar #3
22. september 2006 af ibibib (Slettet)

De skal jo også ganges med 6.

Svar #4
22. september 2006 af lualej (Slettet)

ok, altså:

6*4x + 6*2x/6*3x 6*-4x =
6*3 + 6*1/6*2+ 6*-8x +6*-4

overhoved ikke rigtigt, vel!!

24x + o.667x - 24x =
18 + 0.5 -48x - 24


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. september 2006 af ibibib (Slettet)

Det kan jeg ikke forstå...

Står der ikke 4 2/3x, som er et led hvor 2/3 står som brøk?
Så er
4 2/3x · 6 = 28x

Svar #6
22. september 2006 af lualej (Slettet)

ok. først ganger jeg 6 ind i nævner og tæller + divederer dem med hinanden, og så ganger jeg resultatet (0,666) med 6. så lægger jeg resultatet (3,999 = 4)sammen med resultatet fra 6 gange 4 (24), og får 28...
Har jeg endelig fattet det???

Brugbart svar (0)

Svar #7
22. september 2006 af ibibib (Slettet)

Det er korrekt men besværligt. Nemmere er:
6·2/3 = 6/3·2 = 2·2 = 4
Det lægger du sammen med 24 til 28.

Skriv et svar til: ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.