Matematik

integration

23. september 2006 af lotte-tQsen (Slettet)
Hej allesammen.
Sidder lige og er ved at finde en stamfunktion. men kan bare ikke lige se hvordan det er jeg skal komme i gang..
funktionen jeg skal finde en stamfunktion er f(x)=9/(3-4x)

jeg har prøvet at sætte 9 uden for men så sys jeg bare stadig jeg ligemangler noget.
nogen der vil hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. september 2006 af sigmund (Slettet)

Brug substitution.

Svar #2
23. september 2006 af lotte-tQsen (Slettet)

ved jeg godt men mangler jeg ikke bare at dele den yderligere op inden jeg kan gå vidrer med selve substitutionen?

Brugbart svar (0)

Svar #3
23. september 2006 af ibibib (Slettet)

Nej, t=nævneren.

Brugbart svar (0)

Svar #4
23. september 2006 af mathon

S9/(3-4x) dx

9*S 1/(3-4x)*dx

sæt t=3-4x , hvoraf dt/dx = -4,
eller
-4dx=dt

it goes:

9*(-1/4)*S 1/(3-4x)*(-4)dx = .........

Skriv et svar til: integration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.