Matematik

ligninger

24. september 2006 af Stefan111 (Slettet)
hejsa
jeg forstår ikke denne ligning som jeg skal lave.. opgaven lyder således.
hvor mange 50%liter sprit skal man blande med 12liter 90%sprit for at blandingen bliver 60%

Brugbart svar (0)

Svar #1
24. september 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

#0:
Der må gælde, at

x*0,50 + 12*0,90 = 0,60

Find selv x.

Svar #2
24. september 2006 af Stefan111 (Slettet)

så formlen må være
x*0,5+12*0,9=0,6
-0,6+12*0,9=x*0,5
-0,6+10,8=½x
10,2=½x
x=20,4L.
er det det korrekte svar?

Brugbart svar (0)

Svar #3
24. september 2006 af atten (Slettet)

Du har sat x over på den anden side af lighedstegnet uden at skifte fortegn...
x bliver -20,4.
Men det giver ikke nogen praktisk mening, synes jeg.

Brugbart svar (0)

Svar #4
24. september 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

#2:
Jeg har vrøvlet i #1! Der må gælde, at

x*0,50 + 12*0,90 = (x+12)*0,60

Brugbart svar (0)

Svar #5
24. september 2006 af atten (Slettet)

Ahh, det skulle jeg selvfølgelig også have tænkt på. :)

Svar #6
25. september 2006 af Stefan111 (Slettet)

okay forstår nu tak for hjælpen

Skriv et svar til: ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.