Matematik
Skæring ml. ret linie (parameterfremstilling) og en vektor
24. september 2006 af
Manji (Slettet)
Jeg har fået stillet til opgave at bestemme vinklen mellem en en ret linie og en vektor men forstår ikke fremgangsmetoden...
Opgaven lyder som følger:
I et koordinatssystem har en ret linie m parameterfremstillingen
(x) = (5) + t(4)
(y) = (4) + t(3)
og en vektor a er bestemt ved a=(2 4)
Beregn gradtallet for den spidse vinkel mellem linien m og vektoren a...
På forhånd tak...
Opgaven lyder som følger:
I et koordinatssystem har en ret linie m parameterfremstillingen
(x) = (5) + t(4)
(y) = (4) + t(3)
og en vektor a er bestemt ved a=(2 4)
Beregn gradtallet for den spidse vinkel mellem linien m og vektoren a...
På forhånd tak...
Svar #1
24. september 2006 af Sentinox (Slettet)
Idet du ser på parameterfremstillingen for linien fremgår det at retningsvektoren for linien er r=(4,3).
Du skal altså bestemmes vinklen mellem vektorerne:
a=(2 4) og r=(4,3)
//Sentinox
Du skal altså bestemmes vinklen mellem vektorerne:
a=(2 4) og r=(4,3)
//Sentinox
Svar #2
24. september 2006 af Manji (Slettet)
Tak for hjælpen... jeg kunne simpelthen bare ikke huske det :) det er hårdt at lave matematik lige efter at have skrevet en umenneskelig kedelig danskstil :D
Skriv et svar til: Skæring ml. ret linie (parameterfremstilling) og en vektor
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
