Matematik

En forholdsvis svær matematik-opgave...hjælp

17. februar 2004 af 220986 (Slettet)
Hej...
Jeg har ret svært ved følgende opgave;

Vis ved hjælp af sinusrelationerne, at en trekants areal er givet ved formlen:
T=(a^2*sin B*sin C)/(2*sin A)

Jeg har ingen idé om hvorden denne skal løses, så jeg håber at der er nogen der kan hjælpe mig...

på forhånd-tak..

Brugbart svar (0)

Svar #1
17. februar 2004 af proffessor (Slettet)

tegn en vilkårlig trekant med sider abc og vinkler ABC
Vis først at højden h nedfældet på siden b er givet ved h=c*sinA udnyt derefter at b/sinB =c/sinC du får dermed vist at T=(c^2*sinA*sinB)/(2*sinC) det ønskede kan derefter let vises ved at erstatte c med a hviken svare til vi havde valgt en anden side so grundlinie til at bestemme arealet med Ps. opgaver er meget let det tog mig ca 3 minutter at løse du skal prøve at tænke mere kreativt

Svar #2
18. februar 2004 af 220986 (Slettet)

Hej proffessor og andre potentielle hjælpere...

Jeg har lidt svært ved at forstå din forklaring... kan du uddybe? please?

Svar #3
18. februar 2004 af 220986 (Slettet)

anyone?

Brugbart svar (0)

Svar #4
18. februar 2004 af ""Anne"" (Slettet)

Tegn trekant ABC. A øverst. Højden fra A tegnes på siden BC. C er spids. Punktet på BC kaldes D. Af trekant CAD fås, at h = b x sinC. Idet grunadlinjen er a, gælder der følgende:
T = ½ x h x grundlinie = ½ x (b x sinC)x a
Formel nr. 2 omformes lidt og bliver til:
T = ½ x a x b x sinC

Brugbart svar (0)

Svar #5
18. februar 2004 af mali (Slettet)

Ej det har vi sq lige gennemgået!!... står der ik noget om dt i din grundbog el lign. .. j vile gerne have hjulpet dig..men svært at forklare det..

Svar #6
19. februar 2004 af 220986 (Slettet)

Anne og jer andre--> jeg forstår ikke hvad i har lavet... kan i forklare?
I må undskylde, men jeg bliver meget let forvirret... og jeg har knoklet med denne opgave (sammenlagt flere timer), så jeg skal bare have en logisk start så jeg selv derefter kan løse den...

Skriv et svar til: En forholdsvis svær matematik-opgave...hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.