Matematik
Skæringspunkter mellem lineær funktion og 4. gradsligning!
26. september 2006 af
Lays (Slettet)
Opgaven lyder:
Bestem samtlige skæringspunkter mellem følgende funktioner:
f(x)=x+0,5
g(x)=x^4-3x^2+x+1
Jeg plejer at løse denne form for opgaver vha. substitutionsmetoden. Men de andre gange har der været tale om en ret linie og en 2. gradsligning! Nu hvor det er en 4. gradsligning ved jeg sgu ikke lige hvad jeg skal gøre!
Jeg er kommet hertil:
x^4-3x^2+0,5=0
Hvordan kommer jeg videre?
Bestem samtlige skæringspunkter mellem følgende funktioner:
f(x)=x+0,5
g(x)=x^4-3x^2+x+1
Jeg plejer at løse denne form for opgaver vha. substitutionsmetoden. Men de andre gange har der været tale om en ret linie og en 2. gradsligning! Nu hvor det er en 4. gradsligning ved jeg sgu ikke lige hvad jeg skal gøre!
Jeg er kommet hertil:
x^4-3x^2+0,5=0
Hvordan kommer jeg videre?
Svar #3
26. september 2006 af Lays (Slettet)
Hvad vil det sige at x^2=t?
Vi har lige lært noget om faktorisering og nulreglen, skal det bruges? Sådan noget med at sætte x uden for parantes! Jeg har forresten løst opgaven i TI Interactive og fundet facit, men jeg skal regne det!
Vi har lige lært noget om faktorisering og nulreglen, skal det bruges? Sådan noget med at sætte x uden for parantes! Jeg har forresten løst opgaven i TI Interactive og fundet facit, men jeg skal regne det!
Svar #4
26. september 2006 af ibibib (Slettet)
#2 har naturligvis ret.
Hvis du sætter t=x² bliver ligningen til
t^2-3t+0,5=0.
Bestem først t og derefter x.
Hvis du sætter t=x² bliver ligningen til
t^2-3t+0,5=0.
Bestem først t og derefter x.
Skriv et svar til: Skæringspunkter mellem lineær funktion og 4. gradsligning!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
