Matematik

Skæringspunkter

27. september 2006 af o0Bloni0o (Slettet)
To funktioner er givet ved

f(x)= -2x^2-o,5x-3
og
g(x)= 4,2x -5

Bestem koordinatsættet til hver af skæringsounkterne!

Hvordan gør man det ?

Svar #1
27. september 2006 af o0Bloni0o (Slettet)

Hjææææl?

Brugbart svar (0)

Svar #2
27. september 2006 af vag (Slettet)

I de to punkter graferne for de to polynomier skærer hinanden må være i netop de punkter hvor

f(x) = g(x)
-2x^2 - 0,5x - 3 = 4,2x - 5

Få udtrykket til at ligne en andengradsligning og find dernæst dine to rødder (x-værdier).

Dernæst sætter du de to rødder ind på x' plads i én af ligningerne og finder y-værdien.

Brugbart svar (0)

Svar #3
27. september 2006 af mathon

i skæringspunkter er y-værdierne ens:
f(x)=g(x)
eller
-2x^2-0,5x-3 = 4,2x -5

-2x^2-4.7x+5=0,
hvoraf

x1=-(sqr(3809)+47)/40
og
x2=(sqr(3809)-47)/40

du beregner selv
g(x1) og g(x2)

Svar #4
27. september 2006 af o0Bloni0o (Slettet)

Til indlæg 3.

mener du ikke :

-2x^2-4,7x+2 = 0

??

Brugbart svar (0)

Svar #5
27. september 2006 af mathon

mener du ikke :

-2x^2-4,7x+2 = 0

...det burde jeg mene!

-2x^2-4,7x+2 = 0

Skriv et svar til: Skæringspunkter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.