Matematik

x og y sammenhæng

27. september 2006 af Christian7100 (Slettet)
Godaften, jeg har en opgave jeg håber i vil hjælpe mig med:

En fryser A koster 3895 kr. i anskaffelse og udgiften til elforbruget er 393 kr. pr år. Lad x være antal år og y den samlede udgift til anskaffelse og elforbrug efter x år.

a)bestem sammenhøngen mellem y og x
b)Hvor mange år skal der gå efter anskaffelsen, før de samlede udgifter er 7000 kr?

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. september 2006 af dnadan (Slettet)

Prøv at komme med et forslag selv...
Du skal tænke i liniæere sammenhæng..

Svar #2
27. september 2006 af Christian7100 (Slettet)

Kan du ikke sparke mig lidt i gang, jeg er nemlig helt lost?

Brugbart svar (0)

Svar #3
27. september 2006 af Nicklas.sk (Slettet)

Brug: y = ax + b

Hint: hvis du sætter x = 0, siger ligningen y = b, hvilken sammenhæng har det til den samlede udgift? (x=0, så er der ikke gået nogen tid)


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. september 2006 af allan_sim

#2.
En lineær sammenhæng er på formen

y = ax+b

hvor b er startværdien og a er prisen pr. x-enhed.


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. september 2006 af sigmund (Slettet)

Du skal finde forskriften for en ret linie y = a*x + b. Fryseren koster 3895 kr. at købe. Således er startomkostningerne (y(0)) 3895. Derefter koster den 393 kr. i elforbrug om året. Idet x er antal år, er y(1) = 3895 + 393, da y er den samlede udgift.

Svar #6
27. september 2006 af Christian7100 (Slettet)

Er det så:

y=393x+3895

Eller hvad?

Skriv et svar til: x og y sammenhæng

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.