Matematik

Integration

27. september 2006 af Lektie boy (Slettet)
Hej

Jeg har nogle problemer med at integrere flg. funktion:

S sqrt(2-x)

Hvor sqrt = kvadratrod

Jeg har prøvet at omskrive sqrt(2-x) til:
2^(1/2)-x^(1/2)

Men ved integration giver det bare ikke det resultat, som det skal give.

Tænkte på om der er nogen der kanse fejlen og om der er nogen der kan hjælpe mig i gang?

På forhånd tak.

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. september 2006 af Stinnie (Slettet)

har du evt. facit på opgaven?

Brugbart svar (0)

Svar #2
27. september 2006 af dnadan (Slettet)

Det hele skyldes, at du ikk kan lave den omskrivning...

Benyt integration ved substitituion, hvor t=2-x

Brugbart svar (0)

Svar #3
27. september 2006 af dnadan (Slettet)

I øvrigt, husk at skrive dx efter det der skal integreres... Ellers bliver din lærer nok noget muggen:)

Svar #4
27. september 2006 af Lektie boy (Slettet)

Heh

Ved godt det med dx, men det betyder vel ikke det store at glemme det lige her :)

Brugbart svar (0)

Svar #5
27. september 2006 af mathon

S sqrt(2-x)dx, x

Sæt t=2-x, hvoraf dt/dx = -1
eller
dx = -dt

der substitueres

S sqrt(2-x)dx = -S t^(1/2)dt =

-2/3*t^(3/2)

der tilbagesubstitueres:
-2/3*(2-x)^(3/2) eller evt. skrevet -2/3*(2-x)sqr(2-x)


Brugbart svar (0)

Svar #6
27. september 2006 af mathon

se evt.
http://www.peecee.dk/index.php?lid=1&aid=1&pid=2&loadid=2862

Brugbart svar (0)

Svar #7
27. september 2006 af mathon

med konstant

-2/3*t^(3/2)+k

der tilbagesubstitueres:
-2/3*(2-x)^(3/2)+k eller evt. skrevet -2/3*(2-x)sqr(2-x)+k

se evt.
http://www.peecee.dk/index.php?lid=1&aid=1&pid=2&loadid=2862



Skriv et svar til: Integration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.