Matematik
afstand til punkt
27. september 2006 af
tralalalala (Slettet)
er der nogen der kan løse denne opgave, har forsøgt men e afstand kan da ikke blive negativ??
Linjen l har stigningstal 0,36 og går gennem punktet med koordinatsæt (6,2). Bestem afstanden fra linjen l til punktet med koordinatsæt (2,1).
Ligning for linjen l,
y=y1+a(x-x1)
y=2+0,36(x-6) » y=2+0,36x-2,16 » y=0,36x-0,16
Afstand fra l til (2,1),
dist(P,l)=|ax1+b-y1|/√(a2+1)
dist(P,l)=|0,36*2-0,16-1|/√(0,362+1) = -0.38
Linjen l har stigningstal 0,36 og går gennem punktet med koordinatsæt (6,2). Bestem afstanden fra linjen l til punktet med koordinatsæt (2,1).
Ligning for linjen l,
y=y1+a(x-x1)
y=2+0,36(x-6) » y=2+0,36x-2,16 » y=0,36x-0,16
Afstand fra l til (2,1),
dist(P,l)=|ax1+b-y1|/√(a2+1)
dist(P,l)=|0,36*2-0,16-1|/√(0,362+1) = -0.38
Svar #1
28. september 2006 af mathon
dist(lP(xo,yo)) = (0,36x-y-0,16)/sqr(0.36^2+1)
dist(lP(xo,yo))>0 når P ligger i den halvplan - i forhold til linjen - som normalvektoren (0.36,-1) - afsat ud fra linjen - peger ind i.
dist(lP(xo,yo))
dist(lP(xo,yo))=0 når P ligger på linjen.
|dist(lP(xo,yo))|=
|0,36x-y-0,16|/sqr(0.36^2+1) er den positive afstand uanset P's halvplansbeliggenhed.
dist(lP(xo,yo))>0 når P ligger i den halvplan - i forhold til linjen - som normalvektoren (0.36,-1) - afsat ud fra linjen - peger ind i.
dist(lP(xo,yo))
dist(lP(xo,yo))=0 når P ligger på linjen.
|dist(lP(xo,yo))|=
|0,36x-y-0,16|/sqr(0.36^2+1) er den positive afstand uanset P's halvplansbeliggenhed.
Skriv et svar til: afstand til punkt
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
