Matematik
3 ligninger med 3 ubekendte
27. september 2006 af
Anne_C (Slettet)
Her er aftenens spørgsmål.
jeg har virkelig siddet og regnet frem og tilbage, men synes at jeg ender i en blindgyde hver gang.
Jeg har tre ligninger
9a - 3b + c = 0 (1)
4a + 2b + c = 0 (2)
a + b + c = 5 (3)
jeg skal så finde a, b og c
Jeg starter med at isolere c i (3) og får c = 5 - a - b, som jeg kan indsætte i (2) og får 4a + 2b + (5 - a - b) = 0
4a + 2b + 5 - a - b =0
3a + b +5 = 0
men herfra går det så galt.
er der nogen, som kan hjælpe`?
jeg har virkelig siddet og regnet frem og tilbage, men synes at jeg ender i en blindgyde hver gang.
Jeg har tre ligninger
9a - 3b + c = 0 (1)
4a + 2b + c = 0 (2)
a + b + c = 5 (3)
jeg skal så finde a, b og c
Jeg starter med at isolere c i (3) og får c = 5 - a - b, som jeg kan indsætte i (2) og får 4a + 2b + (5 - a - b) = 0
4a + 2b + 5 - a - b =0
3a + b +5 = 0
men herfra går det så galt.
er der nogen, som kan hjælpe`?
Svar #1
27. september 2006 af Anne_C (Slettet)
Er der en måde, hvorpå jeg kan komme fra 3 ligninger med 3 ubekendte til 2 ligninger med 3 ubekendte?
Svar #2
27. september 2006 af Sansnom (Slettet)
#1,
Du skal gå fra 3 ligninger med 3 ubekendte til 2 ligninger med 2 ubekendte.
Du gør det sådan set rigtigt nok.
(3) giver, at c=5-a-b
Dette indsættes så i (1) og (2)
(1) 9a-3b+5-a-b=0
(2) 4a+2b+5-a-b=0
Hermed har du 2 ligninger med 2 ubekendte.
Du skal gå fra 3 ligninger med 3 ubekendte til 2 ligninger med 2 ubekendte.
Du gør det sådan set rigtigt nok.
(3) giver, at c=5-a-b
Dette indsættes så i (1) og (2)
(1) 9a-3b+5-a-b=0
(2) 4a+2b+5-a-b=0
Hermed har du 2 ligninger med 2 ubekendte.
Skriv et svar til: 3 ligninger med 3 ubekendte
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
