Matematik

Bestemmelse af andengradspolynomium

27. september 2006 af Anne_C (Slettet)
Jeg skal i en opgave bestemme et andengradspolynomium x^2+px+q med rødderne

x1 = 2 og x2= 3

x1 = -2 og x2= 3

x1 = -2 og x2= -3

Altså når der er to rødder betyder det at diskriminanten er større end 0, men ved ikke om jeg kan bruge dette til noget.

Er der nogen, som har nogle gode tip til at komme videre?

På forhånd tak

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. september 2006 af allan_sim

#0.
Har du lært at faktorisere? I så fald ved du, at

x²+px+q = (x-r1)*(x-r2)

hvor r1 og r2 er dine rødder.

Indsæt derfor dine rødder på r1 og r2's plads, gang parenteserne ud og reducér.

Svar #2
27. september 2006 af Anne_C (Slettet)

tak for hjælpen, jf. #1, får jeg så den første til x^2-5x+6.

Men hvorfor er det at der gælder x²+px+q = (x-r1)*(x-r2) ?

Brugbart svar (0)

Svar #3
27. september 2006 af allan_sim

#2.
Kig evt. her:

http://home3.inet.tele.dk/pmh/1g/anden/anden.htm

Ellers står der sikkert et bevis i din bog.

Svar #4
27. september 2006 af Anne_C (Slettet)

tak.
kan mit svar i #2 bekræftes?

Brugbart svar (0)

Svar #5
27. september 2006 af mathon

...brug evt.:

p = -(r1+r2) og q = r1*r2

Svar #6
27. september 2006 af Anne_C (Slettet)

#5, oki det passer også med hvad jeg har fået i de andre delopgaver også.

men hvordan finder man så a i denne metode?

Brugbart svar (0)

Svar #7
28. september 2006 af ibibib (Slettet)

Det kræver en ekstra oplysning, hvis du skal finde a. fx. et punkt på grafen.

Skriv et svar til: Bestemmelse af andengradspolynomium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.