Matematik

Ligninger

28. september 2006 af Cort7 (Slettet)
Jeg har lidt problemer med noget matematik. Kunne være i havde en løsning på den.

Jeg er lidt usikker på denne her, men har gjort et forsøg.

1)3x - (3 + 4x) = 6 - 2x

Mit svar:
3x - (3 + 4x) = 6 - 2x
3x – 3 - 4x = 6 – 2x
-1x – 3 = 6 - 2x
- 3 = 6 – 2x
-3 - 6= - 1x
-9 = -1x
-9 / -1 = -1x / -1
x = 9

kan i umiddelbart se nogle fejl og mangler + kan det passe den giver 9?

2) En ret linie ved ligningen: y = 5x + 6 . Udfyld tabellen nedenfor.

tabellen:
X 2 -3 0
Y 0 26

Som i måske kan ane mangler der et par tal. Jeg er helt lost, omkring dette lige nu.



Svar #1
28. september 2006 af Cort7 (Slettet)

Tabellen virkede vidst ikke helt, men jeg skal finde y når x er 2, -3 og 0 + jeg skal finde x når y er 0 og 26

Brugbart svar (0)

Svar #2
28. september 2006 af Molle (Slettet)

x = 9 er korrekt.

Jeg kan ikke rigtigt forstå din tabel.

Brugbart svar (0)

Svar #3
28. september 2006 af Molle (Slettet)

#1 OK

Når du vil finde y indsætter du bare x'erne i ligningen.
Fx find y når x = 2
y = 5x + 6
y = 5*2 + 6
y = 10 + 6
y = 16

Når du vil finde x for en given y-værdi, er du nødt til at isolere x i ligningen og så sætte y'erne ind.

Svar #4
28. september 2006 af Cort7 (Slettet)

har smidt tabellen ind i excel, og uploadet den. Håber der en venlig sjæl som vil kigge på det.

har glemt at notere i filen, at det er ligningen y = 5x + 6 vi taler om.

http://www.megaupload.com/?d=GU1Z46OA

Svar #5
28. september 2006 af Cort7 (Slettet)

nu ved jeg at når Y er 26 er x 4
Y = 5x + 6
Y = 5x * 4 + 6
y = 20 + 6
y = 16

ved 0x er det

y = 5x + 6
Y = 5x * 0 + 6
Y = 0 + 6
y = 6.

har jeg ret?

forstår bare ikke hva det er ved 0y og - 3x?

Skriv et svar til: Ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.