Matematik
Ligning for tangent
29. september 2006 af
Malene2005 (Slettet)
Hejsa til jer alle (:
Jeg er igang med en opgave, hvori jeg skal finde ligning for tangenten til grafen for f i punktet p(5,f(5)).
Funktionen ser således ud.
Squar( = kvadratrod
f(x) = 2squar(3x+1)
Jeg har differentieret funktionen som en sammensat funktion, og jeg har sat punkterne 5 ind på xo's plads i formlen
y=f(x0)+f'(x0)(x-x0)
y= f(5) + f'(5)(x-5)
Men hvad så nu? hvordan udregner jeg den, det kan jeg ikke rigtig se ):
Håber der er en hjælpsom person derude.
På forhånd mange tak.
Mvh. Malene
Jeg er igang med en opgave, hvori jeg skal finde ligning for tangenten til grafen for f i punktet p(5,f(5)).
Funktionen ser således ud.
Squar( = kvadratrod
f(x) = 2squar(3x+1)
Jeg har differentieret funktionen som en sammensat funktion, og jeg har sat punkterne 5 ind på xo's plads i formlen
y=f(x0)+f'(x0)(x-x0)
y= f(5) + f'(5)(x-5)
Men hvad så nu? hvordan udregner jeg den, det kan jeg ikke rigtig se ):
Håber der er en hjælpsom person derude.
På forhånd mange tak.
Mvh. Malene
Svar #1
29. september 2006 af Sansnom (Slettet)
Regn f(5) og f'(5) ud og sæt de beregnede værdier ind.
Svar #2
29. september 2006 af ibibib (Slettet)
f(5) beregner du ved at sætte 5 ind i forskriften for f. Det bliver 8.
f'(5) beregner du ved at sætte 5 ind i forskriften for f'. Det bliver 0,75.
f'(5) beregner du ved at sætte 5 ind i forskriften for f'. Det bliver 0,75.
Svar #3
29. september 2006 af Malene2005 (Slettet)
Hejsa.
Først, tusind tak for din hjælp(:
Jeg forstår bare ikke hvordan jeg beregner f(5) og får 8 ud af det, og det samme med f'(5), det er helt sort for mig ):
Først, tusind tak for din hjælp(:
Jeg forstår bare ikke hvordan jeg beregner f(5) og får 8 ud af det, og det samme med f'(5), det er helt sort for mig ):
Skriv et svar til: Ligning for tangent
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
