Fysik
Ioner, elektroner osv. hjælp igen..
30. september 2006 af
M-Rocco (Slettet)
Hej folk.
Undskyld jeg skriver igen her, men kan ikke helt forstå hvad en ion er? Kan i forklare det? Og alt det der med elektroner, hvad er det?
Undskyld jeg skriver igen her, men kan ikke helt forstå hvad en ion er? Kan i forklare det? Og alt det der med elektroner, hvad er det?
Svar #1
30. september 2006 af Lisa02 (Slettet)
Altså, et atom bliver til en ion, når de mister en elektron ..
Fx. atomet Oxygen, den har 6 elektroner i den yderste skal = O6
Hvis den så mister en elektron bliver den så til = 05
Håber du forstår.
Fx. atomet Oxygen, den har 6 elektroner i den yderste skal = O6
Hvis den så mister en elektron bliver den så til = 05
Håber du forstår.
Svar #2
30. september 2006 af sapiens (Slettet)
Det er nogle farlige ting #1 har rodet sig ud i :)
06 eksisterer ikke, ogs hvis det gjorde ville det være en molekyle der består af 6 O. Det samme med
O5.
En ion kan både have modtaget og afgivet en elektron, fx OH- eller Na+.
06 eksisterer ikke, ogs hvis det gjorde ville det være en molekyle der består af 6 O. Det samme med
O5.
En ion kan både have modtaget og afgivet en elektron, fx OH- eller Na+.
Svar #3
30. september 2006 af Lady-Ludvig (Slettet)
i et atom er der ligemange elektroner som der er protoner.
så hvis et atom afgiver eller modtager elektroner, blir det en ion, da der nu ikke længere er ligevægt mellem kerne partiklerne.
hvis der er flere protoner end elektroner blir ionet plusladet, og omvendt.
så hvis et atom afgiver eller modtager elektroner, blir det en ion, da der nu ikke længere er ligevægt mellem kerne partiklerne.
hvis der er flere protoner end elektroner blir ionet plusladet, og omvendt.
Skriv et svar til: Ioner, elektroner osv. hjælp igen..
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
