Matematik

trekant i kordinatsystem

03. oktober 2006 af 1Lise1 (Slettet)
jeg har fået til opgave at afsætte punkterne for en retvinklet trekant i et kordinatsystem. A(1,3), B(8,7) og C(5,1)dette har jeg lavet men derudover skal jeg bestemme sidelængderne, det kan jeg vel kun gøre ved at måle? når jeg ikke har oplysninger om bare en afsidelængderne men kun om at trekanten er retvinklet eller hvad?

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. oktober 2006 af mathon

dan vektorer og beregn deres længde:

vektor_AB = vektor_OB - vektor_OA =
(8,7)-(1,3) = (7,4)

med længden sqr(7^2+4^2)=sqr(65)=ca. 8.062

Skriv et svar til: trekant i kordinatsystem

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.