Matematik

Geometri

03. oktober 2006 af other (Slettet)
Opgave 3
a) Bestem kantlængden s på figur 3.
Figur 3 kan ses her:
http://www.it-info.dk/matematik.png

Nogen der har en ide til hvordan man skal finde s? Vi kan ikke se hvordan man skal kunne det ud fra de oplysninger vi har fået?


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. oktober 2006 af -Zeta- (Slettet)

Hint: Trigonometri.

Hjælper det dig?

Brugbart svar (0)

Svar #2
03. oktober 2006 af -Zeta- (Slettet)

Betragt den 8-kantede polygon, som 8
trekanter, alle med toppunkt i centrum.
Længden s, er herved blevet bund-
linjen i én trekant.
Disse 8 trekanter kan deles op i 16
retvinklede trekanter.

Svar #3
03. oktober 2006 af other (Slettet)

hmm fin ide :P ej der tænkte jeg mig måske ikke lige helt om.... hehe

Brugbart svar (0)

Svar #4
03. oktober 2006 af mathon

...i en regulær 8-kant er certervinklen over en korde(s)=360°/8=45°

i følge kordeformlen
er

s=(2R)*sin(V/2),
hvoraf

s=1.20_m*sin(45°/2)

Brugbart svar (0)

Svar #5
03. oktober 2006 af -Zeta- (Slettet)

#4:

Nydelig tænkt. ;-) Jeg bøjer mig.

Svar #6
03. oktober 2006 af other (Slettet)

MANGE MANGE MANGE MANGE TAK!!!:) :) :) :)

Svar #7
03. oktober 2006 af other (Slettet)

mathon hvad laver du til hverdag? Vi er dybt imponeret! ;)

Skriv et svar til: Geometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.