Matematik

ligninger

03. oktober 2006 af barbie_girl (Slettet)
a)ln(3x+9)=4
b)8*ln (5x+3)+1=17
c)2*(ln(8x)-3)+4=5

Hjælp!!

Jeg håber at der er nogle der vil forklare mig hvordan jeg skal løse dem .

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. oktober 2006 af martinrv (Slettet)

Udnyt, at exp(ln x) = x.´

/martinrv

Brugbart svar (0)

Svar #2
03. oktober 2006 af mathon

1)
e^(ln(3x+9))=e^4

3x+9 = e^4,

x=..........


2)
8*ln(5x+3)+1=17
8*ln(5x+3)=16
ln(5x+3)=2 0g samme metode som i 1).

3)
2*(ln(8x)-3)+4=5
(ln(8x)-3)=1/2
ln(8x)=............

Brugbart svar (0)

Svar #3
03. oktober 2006 af Valina (Slettet)

Hvis jeg nu fortæller dig at ligesom + og -, * og / og kvadratrod og ^2 er modsætninger, så er ln(x) og e^x modsætninger.

Svar #4
03. oktober 2006 af barbie_girl (Slettet)

a)e^4/12??

Svar #5
03. oktober 2006 af barbie_girl (Slettet)

hjælp

Brugbart svar (0)

Svar #6
03. oktober 2006 af 04w-jt (Slettet)

(e^4-9)/3 = x, husk på at e bare er et tal

Svar #7
03. oktober 2006 af barbie_girl (Slettet)

Jeg får x til at blive 51,5982, og når jeg sætter det ind så giver det 5,09 og ikke 4.

Brugbart svar (0)

Svar #8
03. oktober 2006 af 04w-jt (Slettet)

Nej, x bliver 15.199, og hvis du sætter det ind i start ligningen så giver det 4

Brugbart svar (0)

Svar #9
03. oktober 2006 af 04w-jt (Slettet)

Prøv at regne det ud på lommeregneren igen, husk at sætte de rigtige parenteser

Svar #10
03. oktober 2006 af barbie_girl (Slettet)

Tak ,nu fik jeg x til at blive 15.199

b)x=(e^2-)/5 = er det rigtigt??

Svar #11
03. oktober 2006 af barbie_girl (Slettet)

er der nogle der vil hjælpe mig med opg. c?

Svar #12
03. oktober 2006 af barbie_girl (Slettet)

3)
2*(ln(8x)-3)+4=5
(ln(8x)-3)=1/2
ln(8x)= ???
hjælp!!

Brugbart svar (0)

Svar #13
03. oktober 2006 af mathon

ln(8x)-3=1/2

ln(8x)=3.5

e^(ln(8x)) = e^(3.5)

8x = e^(3.5)

x = e^(3.5)/8

Svar #14
03. oktober 2006 af barbie_girl (Slettet)

mange tak
2*(ln(8x)-3)+4=5
(ln(8x)-3)=1/2

kan du lige fortælle mig hvor 4-tallet blev af?

Brugbart svar (0)

Svar #15
03. oktober 2006 af mathon

2*(ln(8x)-3)+4=5

du trækker 4 fra på begge sider af lighedstegnet

Svar #16
03. oktober 2006 af barbie_girl (Slettet)

Okay , mange tak alle sammen:)

Skriv et svar til: ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.