Matematik

fælles X værdi, for 3 ligninger ?

03. oktober 2006 af noveau (Slettet)
m: x-y=9
n: 13x+7y+43=0
o:9y+x=39

opgaven lyder

bestem koordinaterne til trekantens vinkelspidser..

jeg har regnet forskriften ud, men jeg kan ikke finde ud af at komme videre derfra. Hvordan finder jeg den fælles X-værdi? hvis det er det man skal.

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. oktober 2006 af Valina (Slettet)

hmm... hvilket niveau er du på?

Svar #2
03. oktober 2006 af noveau (Slettet)

er det noobet :S ... jeg er A-niveau. men kun lige startet på gym

Brugbart svar (0)

Svar #3
03. oktober 2006 af mathon

...beregn linjernes skæringspunkter...

Svar #4
03. oktober 2006 af noveau (Slettet)

ah. det gør jeg vel bare ved at sætte vilkårlige x værdier, ind i forskrifterne.. men ka du sige mig formlen for at finde skæringspunkterne

Brugbart svar (0)

Svar #5
03. oktober 2006 af Valina (Slettet)

hov... læste opgaven forkert. Troede du skulle bruge vektorer.

Men ja, Liniernes skæringspunkter.

Brugbart svar (0)

Svar #6
03. oktober 2006 af Valina (Slettet)

Lav begge om til standard form og sæt dem lig hinanden...

Svar #7
03. oktober 2006 af noveau (Slettet)

jeps prøver lige

Svar #8
03. oktober 2006 af noveau (Slettet)

nu har jeg prøvet at sætte m og n's linier lig hinanden.

x-9 = 6/17x + 6 1/7

1 6/7x-x-9 = 6 1/7

1 6/7x-x = 6 1/7 + 9

6/7x = 106/7

x = 106/7 * 7/6

x = 636/49 <=> 12.98

ser det her rigtigt ud? nu har jeg x værdien. y værdien hvordan finder jeg den så?

Skriv et svar til: fælles X værdi, for 3 ligninger ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.