Matematik

ligninger

03. oktober 2006 af white_angel (Slettet)
a) 5*2^x= 31 b)6^x+3=309 c)9*5^2+1=27

hjælp please!!

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. oktober 2006 af dnadan (Slettet)

a) Hint: Logaritmer

b) Hint: Logaritmer

c) Hvor er ligningen?

Brugbart svar (0)

Svar #2
03. oktober 2006 af mathon

c)9*5^2+1=27 FEJLSKREVET!
a)
5*2^x= 31

2^x = 6.2...brug logaritmer

b)
6^x+3=309

6^x = 306...brug logaritmer

ln(a^x) =x*ln(a)


Svar #3
03. oktober 2006 af white_angel (Slettet)

c)9*5^2x+1=27 det er det der skal står

Brugbart svar (0)

Svar #4
03. oktober 2006 af dnadan (Slettet)

#3 såfremt du mener:
9*5^(2x)+1=27
er hintet igen logaritmer

Svar #5
03. oktober 2006 af white_angel (Slettet)

jeg har lavet a+b ,men jeg har brug for lidt hjælp i opg. c

Brugbart svar (0)

Svar #6
03. oktober 2006 af dnadan (Slettet)

9*5^(2x)+1=27 <=>
5^(2x)=26/9
Herfra burde der ikk være noget problem...

Svar #7
03. oktober 2006 af white_angel (Slettet)

jeg fik x til at blive 0,329579 , og når jeg sætter det ind giver det 75,1553 og ikke 27.


Brugbart svar (0)

Svar #8
03. oktober 2006 af dnadan (Slettet)

Det giver nu altså:
x=0.329578
Så resultatet er altså rigtigt nok...

Svar #9
03. oktober 2006 af white_angel (Slettet)

Mange tak,nu fik jeg det til at give 27.

Skriv et svar til: ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.