Matematik
ligning
04. oktober 2006 af
mulline (Slettet)
isoler y i formlen: 1/z=1/x+1/y.
Skal jeg skille mig af med brøken først og gøre det ved at gange med z på begge sider og derefet x+y på den anden side? eller skal jeg trække 1/x fra på begge sider først?
På forhånd tak
Skal jeg skille mig af med brøken først og gøre det ved at gange med z på begge sider og derefet x+y på den anden side? eller skal jeg trække 1/x fra på begge sider først?
På forhånd tak
Svar #1
04. oktober 2006 af mathon
1/z=1/x+1/y
gang på begge sider med xyz
xyz(1/z)=xyz(1/x+1/y)
xyz/z = xyz/x + xyz/y
xy = yz + xz
xy - yz = xz
sæt y udenfor en parentes
y(x-z) = xz
divider på begge sider med (x-z)
y = xz/(x-z)
gang på begge sider med xyz
xyz(1/z)=xyz(1/x+1/y)
xyz/z = xyz/x + xyz/y
xy = yz + xz
xy - yz = xz
sæt y udenfor en parentes
y(x-z) = xz
divider på begge sider med (x-z)
y = xz/(x-z)
Svar #2
04. oktober 2006 af -Zeta- (Slettet)
Evt., kan du også bare tage den reciprokke værdi af "begge sider".
1/y = 1/z - 1/x
<=>
y = (1/z - 1/x)^-1
1/y = 1/z - 1/x
<=>
y = (1/z - 1/x)^-1
Skriv et svar til: ligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
