Matematik
integration
04. oktober 2006 af
ann1987 (Slettet)
hej.. ¨
Jeg skal integrere f(x) = x+1-(1/(x+1))-2ln(x+1)... Jeg får den til:
0,5x^2+x-ln(x+1)-2((x+1)ln(1+x)-(1+x)).. der det rigtig?
Jeg skal integrere f(x) = x+1-(1/(x+1))-2ln(x+1)... Jeg får den til:
0,5x^2+x-ln(x+1)-2((x+1)ln(1+x)-(1+x)).. der det rigtig?
Svar #1
04. oktober 2006 af mathon
0,5x^2+x-ln(x+1)-2((x+1)ln(x+1)-(x+1))+k,
så
bortset fra
integrationskonstanten k
er det
HELT RIGTIGT!
så
bortset fra
integrationskonstanten k
er det
HELT RIGTIGT!
Svar #2
04. oktober 2006 af ann1987 (Slettet)
okay.. godt.. så skal jeg bagefter finde værdien for [0,5x^2+x-ln(x+1)-2((x+1)ln(x+1)-(x+1))](1,0) ved ikk hvordan jeg skal skrive det men fra 0 til et.. og kan bar ikk få den rigtige værdi, den skulle blive 7/2 - 5ln(2)??..
Svar #3
04. oktober 2006 af mathon
0,5x^2+x-ln(x+1)-2((x+1)ln(x+1)-(x+1))
kan
reduceres til
F(x)=1/2*x^2 + 3x - 2xln(x+1) - 3*ln(x+1)
1
[F(x)] = F(1)-F(0)
0
F(1)=1/2*x^2 + 3*x - 2*x*ln(x+1) - 3*ln(x+1)
1/2*1^2 + 3*1 - 2*1*ln(1+1) - 3*ln(1+1)=
1/2 + 3 - 2ln(2) - 3ln(2)= 7/2 - 5ln(2)
F(0)=
1/2*0^2 + 3*0 - 2*0*ln(0+1) - 3*ln(0+1)=
0+0-0-3*0=0,
hvoraf
F(1)-F(0)= F(1)-0 =
F(1) = 7/2 - 5ln(2)
kan
reduceres til
F(x)=1/2*x^2 + 3x - 2xln(x+1) - 3*ln(x+1)
1
[F(x)] = F(1)-F(0)
0
F(1)=1/2*x^2 + 3*x - 2*x*ln(x+1) - 3*ln(x+1)
1/2*1^2 + 3*1 - 2*1*ln(1+1) - 3*ln(1+1)=
1/2 + 3 - 2ln(2) - 3ln(2)= 7/2 - 5ln(2)
F(0)=
1/2*0^2 + 3*0 - 2*0*ln(0+1) - 3*ln(0+1)=
0+0-0-3*0=0,
hvoraf
F(1)-F(0)= F(1)-0 =
F(1) = 7/2 - 5ln(2)
Skriv et svar til: integration
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
