Matematik

(f o g) (-1) ?? :S

05. oktober 2006 af Chick (Slettet)
f(x) = x-1
g(x) = -2+3

Jeg skal beregne (f o g)(-1), men hvordan gør jeg det??

Mit eget bud er
(fog)(-1) =
f(-2*-2+3)=
1(-2*-1+3)-1 =
2+3-1 =
4

Men mangler x så ikke?

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. oktober 2006 af dnadan (Slettet)

Hvis jeg nu siger at:
(f o g)(x)= f(g(x))

Svar #2
05. oktober 2006 af Chick (Slettet)

ja.. men erstatter (-1) ikke x?
Det er det jeg ik helt forstår..

Eller skal jeg først regne den som
f(g(x))

Brugbart svar (0)

Svar #3
05. oktober 2006 af dnadan (Slettet)

#2 du skal ikke erstatte x med -1 før du har skrevet funktionen helt færdigt...
Så gør du lige det først:)

Brugbart svar (0)

Svar #4
05. oktober 2006 af Waterhouse (Slettet)

Det ligner at du mangler et x i din forskrift for g.

Svar #5
05. oktober 2006 af Chick (Slettet)

#4 hov.. skal stå -2x+3 :D

Okay
(fog)(x) = f(g(x)) = f(-2x+3) =
1(-2x+3)-1 =
-2x-1=

-2*-1-1=
1

Er den rigtig nu??

Brugbart svar (0)

Svar #6
05. oktober 2006 af dnadan (Slettet)

#5
Der går noget galt her:
1(-2x+3)-1 =
-2x-1=

Der skulle stå:
1(-2x+3)-1 = -2x+3-1 = -2x+2... herfra kan du godt klare resten selv:)

Svar #7
05. oktober 2006 af Chick (Slettet)

Har nu fået resultatet til
-2x+2

-2(-1)+2
4


Skriv et svar til: (f o g) (-1) ?? :S

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.