Matematik

t - værdier

05. oktober 2006 af Chokolade-expert (Slettet)
jeg skal finde ud af hvilke t værdier ligningen har:

(t+1)x^2 + 2tx + t + 2 = 0

altså hvor mange løsninger den har.

Og jeg har fundet ud af at hvis t=0 bliver det til en andengradsligning.

d = ?

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. oktober 2006 af mathon

d = (2t)^2 - 4*(t+1)*(t+2)

Svar #2
05. oktober 2006 af Chokolade-expert (Slettet)

ja men hvad giver d så?
jeg får det til -2x^2 - 12x - 8
og det er da forkert?

Brugbart svar (0)

Svar #3
05. oktober 2006 af mathon

-12t - 8

Brugbart svar (0)

Svar #4
06. oktober 2006 af mathon

#0
"Og jeg har fundet ud af at hvis t=0 bliver det til en andengradsligning"

det er en andengradsligning UANSET t's værdi!

Brugbart svar (0)

Svar #5
06. oktober 2006 af ibibib (Slettet)

Hvis t er forskellig fra -1 er ligningen en andengradsligning.

Svar #6
08. oktober 2006 af Chokolade-expert (Slettet)

ja ok selvf.

og så går jeg videre til x?

x= -(2t) +- kvadrat(-12t-8)/2*(t+1) <=> ?

Skriv et svar til: t - værdier

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.