Matematik

rødder

08. oktober 2006 af barbie_girl (Slettet)

a) f(x)= 2x^3+5x^2+3x+4 =(2x+4,459)*(x^2+0,27x+0,897)

er der nogle der vil hjælpe mig med at aflæse rødderne?

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. oktober 2006 af mathon

2x+4.459 = 0 find roden

x^2+0,27x+0,897 = 0, find rødderne

Svar #2
08. oktober 2006 af barbie_girl (Slettet)

2x+4.459 = 0
x=-2,2295

x^2+0,27x+0,897 = 0 ??

Jeg ved ikke hvordan jeg skal finde det lige nu , kan
du ikke hjælpe mig?

Svar #3
08. oktober 2006 af barbie_girl (Slettet)

er der ingen der vil hjælpe?

Brugbart svar (0)

Svar #4
08. oktober 2006 af Anita-Kiksen (Slettet)

Hej..

Har du haft om andengradsligniger ax+bx+c=0..

du starter med at finde diskriminanten, som er:
d=b^2-4ac

bagefter finder du x ved at sige:
x=(-b(+/-)kvadratrod(d))/(2a)

Hvis:
d<0 ingen løsning
d=0 kun én løsning
d>0 to løsninger

Håber det hjalp lidt.. ellers må du skrive igen..

Svar #5
08. oktober 2006 af barbie_girl (Slettet)

hjælp hvad skal jeg gøre her??

Svar #6
08. oktober 2006 af barbie_girl (Slettet)

2x+4.459 = 0
x=-2,2295

x^2+0,27x+0,897 = 0 ??

hvordan kan jeg finde rødderne her?

Brugbart svar (0)

Svar #7
08. oktober 2006 af Anita-Kiksen (Slettet)

prøv at sætte tallene ind i formlerne i #4

Svar #8
08. oktober 2006 af barbie_girl (Slettet)

f(x)=2x^3+5x^2+3x+4
a=2 b=5 c=3 og hvad er 4 ??

er der nogle der vil forklare mig det ?

Brugbart svar (0)

Svar #9
08. oktober 2006 af Anita-Kiksen (Slettet)

Jeg mente denne her:

x^2+0,27x+0,897 = 0

var det ikke den du spurgte efter?

ellers ved jeg det ikke..

Svar #10
08. oktober 2006 af barbie_girl (Slettet)

2x^3+5x^2+3x+4 =(2x+4,459)*(x^2+0,27x+0,897)

Hvordan kan jeg aflæse rødderne ud af faktoriseringen??



Brugbart svar (0)

Svar #11
08. oktober 2006 af Anita-Kiksen (Slettet)

okay nu er jeg forvirret.. mathon skrev:

2x+4.459 = 0 find roden

x^2+0,27x+0,897 = 0, find rødderne

den første har du fundet roden af og den anden løser du som en andengradsligning.

Regner man andengradsligningen ud er der ingen løsning.

Jeg har ikke prøvet at regne ligninger som denne (2x^3+5x^2+3x+4 ) ud før, men hvis man får lommeregneren til at regne den ud, så bliver den -2,22956, altså løsningen på 2x+4.459 = 0.

Svar #12
08. oktober 2006 af barbie_girl (Slettet)

ja, men det er den her jeg ikke ved hvordan jeg skal
finde x
x^2+0,27x+0,897 = 0??

vil du ikke hjælpe mig?

Brugbart svar (0)

Svar #13
08. oktober 2006 af Anita-Kiksen (Slettet)

jo... du ved at den(x^2+0,27x+0,897 = 0) er på formen ax^2+bx+c=0, så derfor er a=1 b=0,27 og c=0,897.

Så bruger du formlen for diskriminanten d:
d=b^2-4ac
altså
d=0,27^2-4*1*0,27
det giver så et eller andet negativt tal.
Da man ikke kan tage kvadratroden af et negativt tal er der ikke nogen løsning for denne andengradsligning, idet x er:
x=(-b+ eller -kvadratrod(d))/(2a)

okay?

Skriv et svar til: rødder

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.