Matematik

HJÆLP - Kan ikke komme videre...

09. oktober 2006 af kuldioxid (Slettet)
Er der nogen der ved hvad jeg skal gøre for at isolere x i ligningen 8^(-x)*5^(x+4).

Jeg er kommet så langt og ka ikke komme videre derfra:

(-x)* ln(8)+ln(5)*(x+4)=ln(58)


Nogen der kan hjælpe.. ska bruge det til i morgen

På forhånd mange tak :)

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. oktober 2006 af dnadan (Slettet)

Jeg kan desværre ikke se nogen ligning her:
8^(-x)*5^(x+4), skriv lige hvad udtrykket skal være lig med, så skal jeg nok kigge på det...

Svar #2
09. oktober 2006 af kuldioxid (Slettet)

sorry..

8^(-x)*5^(x+4)= 58


Vil være meget taknemlig hvis du ka hjælpe

Brugbart svar (0)

Svar #3
09. oktober 2006 af ibibib (Slettet)

Benyt logaritmen.

(-x)·log(8) + (x+4)·log(5) = log(58)
osv.

Svar #4
09. oktober 2006 af kuldioxid (Slettet)

jaja.. der er jeg jo nået til.. men kan ikke komme videre fra denne line..

Brugbart svar (0)

Svar #5
09. oktober 2006 af ibibib (Slettet)

Det er en god ide at skrive hvor lanfgt du er kommet...

(-x)·log(8) + (x+4)·log(5) = log(58)
(-x)·log(8) + x·log(5) + 4·log(5) = log(58)
x·(log(5) - log(8)) = log(58) - 4·log(5)
x = (log(58) - 4·log(5)) / (log(5) - log(8))

Brugbart svar (0)

Svar #6
09. oktober 2006 af ibibib (Slettet)

Hov, jeg ser nu at det havde du skrevet...

Svar #7
09. oktober 2006 af kuldioxid (Slettet)

Mange tak for hjælpen ibibib... ;)

Skriv et svar til: HJÆLP - Kan ikke komme videre...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.