Matematik
Potens fuktion
10. oktober 2006 af
puttedk-pigen (Slettet)
Jeg har en opgave, hvor jeg har lyst alle delopgaver, på nær en..
Spørgsmålet er: Hvor mange procent stiger vindhastigheden med, når højden (af vindenmøllen) stiger med 20 procent.. hvordan skal den regnes ud? har keine ide..
f(x) = 7*X^0,1605
Spørgsmålet er: Hvor mange procent stiger vindhastigheden med, når højden (af vindenmøllen) stiger med 20 procent.. hvordan skal den regnes ud? har keine ide..
f(x) = 7*X^0,1605
Svar #2
10. oktober 2006 af mathon
gætter mig til:
f(x) er vindhastigheden og x er højden.
under den forudsætning:
f(xo) = 7*xo^0,1605
xo øget med 20% = 1.2*xo,
hvoraf
f(1.2*xo) = 7*(1.2*xo)^0,1605 = 7*1.2^0,1605*xo^0,1605
f(1.2*xo) = 1.2^0,1605*(7*xo^0,1605)
f(1.2*xo) = 1.2^0,1605*f(xo)
f(1.2*xo) = 1.03*f(xo)
stigning i vindhastighed f(1.2*xo)-f(xo)
procentisk stigning
[f(1.2*xo)-f(xo)]/f(xo)*100% =
[1.03*f(xo)-f(xo)]/f(xo)*100%
[1.03-1]*100% = 0.03*100% = 3%
f(x) er vindhastigheden og x er højden.
under den forudsætning:
f(xo) = 7*xo^0,1605
xo øget med 20% = 1.2*xo,
hvoraf
f(1.2*xo) = 7*(1.2*xo)^0,1605 = 7*1.2^0,1605*xo^0,1605
f(1.2*xo) = 1.2^0,1605*(7*xo^0,1605)
f(1.2*xo) = 1.2^0,1605*f(xo)
f(1.2*xo) = 1.03*f(xo)
stigning i vindhastighed f(1.2*xo)-f(xo)
procentisk stigning
[f(1.2*xo)-f(xo)]/f(xo)*100% =
[1.03*f(xo)-f(xo)]/f(xo)*100%
[1.03-1]*100% = 0.03*100% = 3%
Skriv et svar til: Potens fuktion
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
