Matematik

cirklens ligning

10. oktober 2006 af PC KOPAT (Slettet)
hejsa..er der nogen der kan hjælpe mig med dette her .. jeg kan simpelhen ikke forstå det!!
opgaven er således:

bestem de værdier af tallet k, for hvilke

x2 + y2 + kx + 2y + 3 = 0

det ville være rart hvis i kunne hjælpe mig

tak på forhånd! :)

Svar #1
10. oktober 2006 af PC KOPAT (Slettet)

hejsa..er der nogen der kan hjælpe mig med dette her .. jeg kan simpelhen ikke forstå det!!
opgaven er således:

bestem de værdier af tallet k, for hvilke

x2 + y2 + kx + 2y + 3 = 0 er ligningen for en cirkel.

det ville være rart hvis i kunne hjælpe mig

glemte at skrive nået hehe..

tak på forhånd! :)

Brugbart svar (0)

Svar #2
10. oktober 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

#1:
Ligningen for en cirkel er på formen

(x-a)² + (y-b)² = r²

hvor (a,b) er den centrum om r er dens radius. Ovenstående ligning er den samme som

(x² - 2ax + a²) + (y² - 2by + b²) = r² =>
x² + y² - 2ax - 2by + (a² + b² - r²) = 0

Nu har du ligningen på samme form som

x² + y² + kx + 2y + 3 = 0

så prøv at se om det ikke kan hjælpe dig. (Hvad må b nødvendigvis være?)

Jeg har desværre ikke tid til at hjælpe dig mere.

Svar #3
10. oktober 2006 af PC KOPAT (Slettet)

tak skal du have .. jeg er den største nørd til det her.. prøver og prøver men forstår det stadig ikke.:(

Svar #4
10. oktober 2006 af PC KOPAT (Slettet)

er der ikke en eneste sjæl der gider hjælpe mig .. please.. har brug for hjælp

Skriv et svar til: cirklens ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.