Fysik
Fysik hjælp søges (bølgelængder)
10. oktober 2006 af
Mahinth (Slettet)
JEg har fået stillet en opgave jeg slet ikk forstår..
* Bølgelængde for den røde hydrogenlinie - lys fra et spektralrør med hydrogen sendes vinkelret ind mod et gitter, hvor er der 400 streger pr. mm. afbøjningsvinklen for den røde linie i 3.ordensspektret udmåles til 52,0 grader-
find bølgelængden for det lys, det svarer til denne røde linie
håber der er nogle der kan hjælpe :D
* Bølgelængde for den røde hydrogenlinie - lys fra et spektralrør med hydrogen sendes vinkelret ind mod et gitter, hvor er der 400 streger pr. mm. afbøjningsvinklen for den røde linie i 3.ordensspektret udmåles til 52,0 grader-
find bølgelængden for det lys, det svarer til denne røde linie
håber der er nogle der kan hjælpe :D
Svar #1
10. oktober 2006 af -Zeta- (Slettet)
Gitterformel:
sin(Theta) = (m*Lambda)/d
Theta = afbøjningsvinkel
Lambda = Bølgelængde
m = ordensspektret
d = gitterkonstant (streger pr. mm)
sin(Theta) = (m*Lambda)/d
Theta = afbøjningsvinkel
Lambda = Bølgelængde
m = ordensspektret
d = gitterkonstant (streger pr. mm)
Svar #4
10. oktober 2006 af -Zeta- (Slettet)
Btw.
Gitterkonstanten (d) skrives som: "mm/400"
IKKE "400" eller "400/mm"! ...som er en hyppig fejl.
Gitterkonstanten (d) skrives som: "mm/400"
IKKE "400" eller "400/mm"! ...som er en hyppig fejl.
Svar #5
10. oktober 2006 af Mahinth (Slettet)
når jeg trykker ind på lommeregneren..
skal det så være s^-1(55) eller sin(55)
og skal jeg regne i grader eller radianer???
skal det så være s^-1(55) eller sin(55)
og skal jeg regne i grader eller radianer???
Skriv et svar til: Fysik hjælp søges (bølgelængder)
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
