Matematik

Vektorer

11. oktober 2006 af sporty-piiie (Slettet)
Halløjsa..

Jeg sidder lige mit i en mat aflevering, som jeg har lidt problemer med, håber der er en eller flere der lige gider bruge noget tid på at hjælp;) tusind tak..

I et koordinatsystem er linjerne m og n angivet ved:

m: x+3y=3

n:
x=-2+4t
y=3+2t

den første opgave lyder på at jeg skal bestemme en ligning til linien n, hvordan går jeg det??

Brugbart svar (0)

Svar #1
11. oktober 2006 af jgthb (Slettet)

isoler t i x=-2+4t, og indsæt da dette i y=3+2t

Svar #2
11. oktober 2006 af sporty-piiie (Slettet)

Jeg har fået at vide jeg skal bruge vektor beregning:S

Brugbart svar (0)

Svar #3
11. oktober 2006 af allan_sim

#0.
Du skal have fat i sammenhængen

a(x-x0)+b(y-y0)=0

hvor

(x0,y0) er et punkt på linjen og (a,b) en normalvektor til linjen.

Punktet er oplyst (-2,3), og som normalvektor kan du bruge tværvektoren til retningsvektoren.

Svar #4
11. oktober 2006 af sporty-piiie (Slettet)

er det rigtig at tværvektoren kan være:

(-2,4)??

Brugbart svar (0)

Svar #5
11. oktober 2006 af allan_sim

#4.
Ja.

Svar #6
11. oktober 2006 af sporty-piiie (Slettet)

for så har jeg gjort det rigtig jo;) jeg er jo sletter ikke så dårlig.. hi hi..

så får jeg ligningen til at hedde:

y=0.5x+4

næste opgave står der jeg skal finde den spidse vinkel mellem de to linjer:S

Brugbart svar (0)

Svar #7
11. oktober 2006 af allan_sim

#6.
Find vinklen mellem retningsvektorerne - så har du samtidig vinklen mellem linjerne.

Svar #8
11. oktober 2006 af sporty-piiie (Slettet)

hmmm:S tænke tænke.. altså retnings vektor for n (-2,4) men hvilken retningsvektor for m?? måske (1,3)??

Svar #9
11. oktober 2006 af sporty-piiie (Slettet)

det kan jeg ikke få til at passe:S hvis beregner får jeg den til 45 grader, og hvis jeg måler den på mit papir får jeg den til 80 grader:S

Svar #10
11. oktober 2006 af sporty-piiie (Slettet)

Har stadig ikke fået den rigtige vinkel:S

nu er jeg gået videre til et andet underpunkt, som siger:

Beregn den spidse vinkel mellem linien m og vektor hat a:

vektor a ser sådan ud: a=(5-2) er hat a så (-(-2),5)=(2,5) eller???

og hvordan finder jeg så vinklen?? oss det der med retnings vektor??

Brugbart svar (0)

Svar #11
11. oktober 2006 af allan_sim

#9.
Sorry - det var mig der snorksov - det er lettere for dig at bestemme vinklen mellem normalvektorerne i linjernes ligninger.

#10.
Ja, vektor â er (2,5), og så gør du på samme måde.

Skriv et svar til: Vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.