Matematik

integration

14. oktober 2006 af Guruen (Slettet)
Hej :)

Jeg er gået lidt død i integrationen af f(x)= (3x)/(sqrt(4-(x^2)))
Jeg har forsøgt mig med substitution, men kan ikke rigtigt få et brugbart resultat ved at substituere (4-(x^2)) heller ikke ved at substituere 2-x, som sqrt(4-(x^2)) er lig med, hvis det omskrives..

Altså:
sqrt(3)
S((3x)/(sqrt(4-(x^2))))
0

eller:
sqrt(3)
S((3x)/(2-x)) dx
0

Håber nogen kan hjælpe mig :)

Brugbart svar (0)

Svar #1
14. oktober 2006 af Darwin (Slettet)

f(x)= (3x)/(sqrt(4-(x^2)))

lad u=4-xx
da du/dx=-2x

Så -(3/2) S du/rod(u)

Svar #2
14. oktober 2006 af Guruen (Slettet)

ahh.. det var fordi jeg havde glemt at ændre grænserne - men tak ellers :)

Svar #3
14. oktober 2006 af Guruen (Slettet)

Nu er jeg så nået så langt i min integration at for at jeg kan komme videre skal jeg lige integrere 1/(sqrt(x))

Jeg kan umiddelbart ikke finde uid af denne..=??

Brugbart svar (0)

Svar #4
14. oktober 2006 af Benjamin. (Slettet)

#3
1/sqrt(x) = 1/x^0,5 = x^-0,5
Altså en potensfunktion.

Svar #5
14. oktober 2006 af Guruen (Slettet)

nå ja.. :) tak..

Skriv et svar til: integration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.