Matematik

En kugle

16. oktober 2006 af barbie_girl (Slettet)
En kugles volumen er 4/3*p*r^3

Et kugleafsnits volumen er:
p*h^2*(r-1/3h)

hvor h er kugleafsnittets højde
en kugle har radius r=5

Hvor højt skal et kugleafsnit være for at det er en tredjedel af hele kuglens volumen?

hjælp, jeg ved ikke hvordan jeg skal løse den.

Svar #1
16. oktober 2006 af barbie_girl (Slettet)

er der ingen der vil hjælpe mig??

Brugbart svar (0)

Svar #2
16. oktober 2006 af sigmund (Slettet)

Her er r=5, så der skal stå 5 i stedet for r i formlen i #0. Du kan så beregne volumen af en kugle med radius 5. Udtrykket i #0 sættes så lig med kuglens volumen, og du har en ligning, hvor h er den ubekendte.

Brugbart svar (0)

Svar #3
16. oktober 2006 af mathon

...eller

pi*h^2*(r-1/3h) = 1/3*(4/3*p*r^3)
......
reduceres til en 3. gradsligning i h, som du løser

Svar #4
16. oktober 2006 af barbie_girl (Slettet)

Mathon kan du ikke hjælpe mig lidt, for jeg ved ikke hvordan jeg skal løse den.

Svar #5
16. oktober 2006 af barbie_girl (Slettet)

er der ingen der vil vise mig hvordan man løser den ,
fordi jeg kan ikke .

Svar #6
16. oktober 2006 af barbie_girl (Slettet)

hjælp!!

Brugbart svar (0)

Svar #7
16. oktober 2006 af mathon

reduceres til

-1/3*h^3+5h^2-500/9=0,
når
r=5 er indsat

løses grafisk sæt evt. x ind i stedet for h, hvis din grafregner kun kan regne med x'er.

krav: 0<h<10 (da 2r = 10)

Brugbart svar (0)

Svar #8
16. oktober 2006 af mathon

sorry!

krav: 0<10 (da 2r = 10)

rettes
til

krav: 0<r<10 (da 2r = 10)

Brugbart svar (0)

Svar #9
16. oktober 2006 af mathon

jeg ved ikke, hvad der sker:

0<h<10, da (h<2r)

Brugbart svar (0)

Svar #10
16. oktober 2006 af mathon

...vi prøver igen:

h er større end 0 og h er mindre end 10, som jo er 2r

Skriv et svar til: En kugle

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.