Matematik

Ligning

18. oktober 2006 af frede000 (Slettet)
Nogen der har nogle forslag til hvordan jeg skal løse denne ligning?



3/2*(5/3)^x=7/3*(7/10)^x


På forhånd tak!

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. oktober 2006 af ibibib (Slettet)

Benyt logaritmer.

Svar #2
18. oktober 2006 af frede000 (Slettet)

Kan du ikke prøve at skrive hvordan du ville løse den, for jeg ved ikke hvordan jeg skal starte.

Brugbart svar (0)

Svar #3
18. oktober 2006 af ibibib (Slettet)

3/2*(5/3)^x = 7/3*(7/10)^x
log(3/2*(5/3)^x) = log(7/3*(7/10)^x)
log(3/2) + log(5/3)^x = log(7/3) + log(7/10)^x
log(3/2) + x·log(5/3) = log(7/3) + x·log(7/10)
x·log(5/3) - x·log(7/10) = log(7/3) - log(3/2)
x·(log(5/3) - log(7/10)) = log(7/3) - log(3/2)
x = (log(7/3)-log(3/2)) / (log(5/3)-log(7/10))

Svar #4
18. oktober 2006 af frede000 (Slettet)

Det stemmer bare ikke overens med facitlisten jeg har ved hånden!

Brugbart svar (0)

Svar #5
18. oktober 2006 af ibibib (Slettet)

Hvori består forskellen. Mine beregninger er korrekte.

Svar #6
18. oktober 2006 af frede000 (Slettet)

Min fejl det gør det, men kan du ikke vis en mere enkel måde end bare at smide det ind på lommeregneren?

Brugbart svar (0)

Svar #7
18. oktober 2006 af ibibib (Slettet)

Det tror jeg ikke. Hvad er mere enkelt end bare at smide det ind på lommeregneren?

Svar #8
18. oktober 2006 af frede000 (Slettet)

End foklaring hvor man kan se logikken i det, kan du ikke hurtigt fortælle hvad du gør?

Brugbart svar (0)

Svar #9
18. oktober 2006 af ibibib (Slettet)

Jeg benytter to logaritme-regneregler:

1. log(a·b) = log(a) + log(b)
2. log(a^x) = x·log(a)

Regneregel 1 benyttes i linje 3 og reggneregel 2 i linje 4.

Svar #10
18. oktober 2006 af frede000 (Slettet)

ok

Svar #11
18. oktober 2006 af frede000 (Slettet)

hvor starter linje 1?

Skriv et svar til: Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.