Matematik
Svær mat. opg.
22. oktober 2006 af
mss.jane (Slettet)
Hi
sidder og har nogle mat. problemer så hvis du er "nørd/mat.hej" så giv den lige et forsøg!!
Procent- og rentesregning
Vi indsætter størrelserne i renteformlen og isolerer n i den ligning, der fremkommer:
1500 = 1200· (1 + 0.03)" <=> 1500 1200
1.25 = 1.03"
log 1.25 = log(1.03")
log 1.25 = n . log 1.03
log 1.25 _ n· J.g.g-1:03 log 1.03 - J.g.g-1:03
n=7.55
Regnet i hele år skal der altså gå 8 år, før indestående på kontoen overstiger 1500 kr.
Øvelse 3.16
Der indsættes 2500 kr. på en konto til 3.4% p.a.
Beregn indestående efter 4 år.
Hvor mange år går der, inden der står 5000 kr. på kontoen?
Øvelse 3.17
Der indsættes 50 000 kr. på en konto. Efter 3 år er indestående vokset til 53 844.53 kr.
Beregn den årlige procentvise rente.
Øvelse 3.18
på en konto er rentefoden 2.72% p.a.
Hvor stort et beløb skal man indsætte på denne konto, hvis man om 4 år ønsker at kunne hæve 4000 kr. på kontoen?
Øvelse 3.19
Der indsættes 2750 kr. på en konto, der giver 3.75% i årlig rente.
bestem, hvad der står på kontoen efter 3 år.
derefter ændres den årlige procentvise rente. Efter 4 år med den nye rente står der 3627.45 kr. på kontoen.
bestem den nye årlige procentvise rente.
11':1 1:llllCnsopgave HF 96-8-4 V, opg. 2)
kan evt sende hele "wordfilen" til mail hvis det ville være nemmere!
på forhånd tak
Eskild
sidder og har nogle mat. problemer så hvis du er "nørd/mat.hej" så giv den lige et forsøg!!
Procent- og rentesregning
Vi indsætter størrelserne i renteformlen og isolerer n i den ligning, der fremkommer:
1500 = 1200· (1 + 0.03)" <=> 1500 1200
1.25 = 1.03"
log 1.25 = log(1.03")
log 1.25 = n . log 1.03
log 1.25 _ n· J.g.g-1:03 log 1.03 - J.g.g-1:03
n=7.55
Regnet i hele år skal der altså gå 8 år, før indestående på kontoen overstiger 1500 kr.
Øvelse 3.16
Der indsættes 2500 kr. på en konto til 3.4% p.a.
Beregn indestående efter 4 år.
Hvor mange år går der, inden der står 5000 kr. på kontoen?
Øvelse 3.17
Der indsættes 50 000 kr. på en konto. Efter 3 år er indestående vokset til 53 844.53 kr.
Beregn den årlige procentvise rente.
Øvelse 3.18
på en konto er rentefoden 2.72% p.a.
Hvor stort et beløb skal man indsætte på denne konto, hvis man om 4 år ønsker at kunne hæve 4000 kr. på kontoen?
Øvelse 3.19
Der indsættes 2750 kr. på en konto, der giver 3.75% i årlig rente.
bestem, hvad der står på kontoen efter 3 år.
derefter ændres den årlige procentvise rente. Efter 4 år med den nye rente står der 3627.45 kr. på kontoen.
bestem den nye årlige procentvise rente.
11':1 1:llllCnsopgave HF 96-8-4 V, opg. 2)
kan evt sende hele "wordfilen" til mail hvis det ville være nemmere!
på forhånd tak
Eskild
Svar #1
22. oktober 2006 af jgthb (Slettet)
hvad er problemet. du har jo vist, at du kan foretage bereningerne i begyndelsen, og så er det jo bare at indsætte og finde den ubekendte i alle opgaverne
Skriv et svar til: Svær mat. opg.
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
