Kemi
Ligevægt..
24. oktober 2006 af
GymEleven (Slettet)
Hej!
Følgende ligevægt indstiller sig:
PCl5 <-> PCl3 + Cl2 Kc= 0,042M (250 grader)
1,82 mol PCl5 lukkes inde i en beholder, der har volumen 10,0 L - og systemet opvarmes og fastholdes på 250 grader.
Hvordan er det så lige, at man beregner koncentrationerne af de tre reaktionsdeltagere, når ligevægten har indstillet sig???
.. har tabt tråden :s
Følgende ligevægt indstiller sig:
PCl5 <-> PCl3 + Cl2 Kc= 0,042M (250 grader)
1,82 mol PCl5 lukkes inde i en beholder, der har volumen 10,0 L - og systemet opvarmes og fastholdes på 250 grader.
Hvordan er det så lige, at man beregner koncentrationerne af de tre reaktionsdeltagere, når ligevægten har indstillet sig???
.. har tabt tråden :s
Svar #1
24. oktober 2006 af Kim Brinck (Slettet)
Til at starte med er [PCl5]=1,82 mol/10 ltr. = 0,182 M. Den kalder vi nu C0. For hver gang en PCl5 omdannes dannes en PCl3 og Cl2. Koncentrationen af PCl5 er nu C0-X, hvor X er koncentrationen af PCl3 og Cl2 Herefter løses ligningen:
Kc=X^2/(C0-X)
Kc=X^2/(C0-X)
Skriv et svar til: Ligevægt..
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
