Studievejledning

Leder

24. oktober 2006 af Kristian22 (Slettet)
Jeg vil utrolig gerne være leder - dvs. adm. direktør og senere bestyrelsesformand. Hvilken uddannelse efter HHX vil I anbefale og hvordan skal jeg starte min karriere - dvs. i hvilket job?

Brugbart svar (0)

Svar #1
24. oktober 2006 af Katrine (Slettet)

Puha.. Jeg ved, at en del virksomheder faktisk har et decideret lederprogram. Hvilken intern uddannelse, de så kræver inden, ved jeg ikke.

Du må vel også have nogle ønsker om branche?

Brugbart svar (0)

Svar #2
24. oktober 2006 af SomeOneMore (Slettet)

Der er en relativ ny uddannelse der hedder Marketing and management communication (MMC) bl.a. på ASB i århus... det hele er godt nok på engelsk, omend utrolig populær! Ellers tror jeg ikke et lederjob er begrænset særligt af en decideret uddannelse. Det afhænger af branche, kvalifikationer (erfaring) og så meget andet også, end uddannelsen

Brugbart svar (0)

Svar #3
24. oktober 2006 af Bunjo (Slettet)

#0 mange veje fører til Rom, og det samme til lederposter. Den oplagte vej er gennem et ophold på en af landets Handelshøjskoler, som Vange er inde på. Personligt vil jeg anbefale dig gymnasiet med matematik, økonomi og samfundsfag (jf. at jeg på ingen måde har sat mig ind i det nye system), da det giver et bredt spektre af muligheder. Herefter kan du vælge handelshøjskole. Ren handelsskole som "grundforløb" kan godt enspore din retning hvis du ændrer mening undervejs.

Alt efter interesse kan du læse HA med et sideben - dvs. sprog, jura, datalogi eller bare en almindelig HA. De er stort set adgangsgivende til de samme overbygninger på cand.merc. MMC vil jeg ikke anbefale da jeg har flere førstehåndsberetninger der alle siger, at det primært er en gang varm luft, men det kan jo sagtens ændre sig med årene. Min anbefaling:

gymnasiet (med økonomiske og samfundsrelevante fag) -> en af landets større handelshøjskoler, dvs. i århus eller kbh. -> kom ind i et stort firma, hvor du skaber en masse kontakter og laver et bredt netværk ELLER kom ind i et lille firma, hvor du hurtigt opnår relativt meget ansvar.

Brugbart svar (0)

Svar #4
25. oktober 2006 af SomeOneMore (Slettet)

"gymnasiet (med økonomiske og samfundsrelevante fag)" = hhx uden alle de andre "pjat-fag" ;)

ej, der er selvfølgelig forskel, men jeg kan personligt ikke se, hvorfor man skulle være bedre stillet som leder, med gymnasiebaggrund, især ikke efter den nye reform, som har gjort hhx meget mere homogen med gym, bortset fra de enkelte fag man får, selvfølgelig.

Men igen. Er du leder i en medicinalvirksomhed, er det jo vigtigt du kender til de områder, der beskæftiges med, hvorfor du nok ikke bør satse på en handelshøjskole kun, tiltrods for at det er en god basis ren administrativt. vælg ud fra interesser, så skal du nok nå dine mål. Som Bunjo skriver: alle veje fører til rom, MEN alle veje der ikke stammer fra hjertet ender blindt, som også er et kendt ordsprog ;)

Brugbart svar (0)

Svar #5
26. oktober 2006 af Roman Garcia

Jeg vil også give Vange og Bunjo ret. Vælg efter interesse. Kan du lide økonomi vælg økonomi. Kan du lide medicinalindustrien, så vælg eksempelvis medicin. Det er forholdsvis mange efteruddannelsestilbud til ledere på alle niveauer, og derfor bør du nok først bekymre dig om lederpotentiale under og efter studiet. Det bør ikke danne baggrund for dit studievalg.

Skriv et svar til: Leder

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.