Matematik
logaritmer? ligning
25. oktober 2006 af
pod (Slettet)
ln(x+y)-(lnx+lny)=ln(1/x+1/y)
jeg skal bevise at dette er sandt..
jeg er kommet til;
ln(x+y)-ln(x/y)=ln(1/x+1/y)
men kan ikke se hvordan det til venstre kan give dte til højre.
jeg skal bevise at dette er sandt..
jeg er kommet til;
ln(x+y)-ln(x/y)=ln(1/x+1/y)
men kan ikke se hvordan det til venstre kan give dte til højre.
Svar #1
25. oktober 2006 af jgthb (Slettet)
det er nu ikke rigtigt. Gør således:
ln(x+y)-(lnx+lny)=
ln(x+y)-ln(x*y)=
ln((x+y)/(x*y))=
ln(x/(x*y)+y/(x*y))=
ln(1/y+1/x)
ln(x+y)-(lnx+lny)=
ln(x+y)-ln(x*y)=
ln((x+y)/(x*y))=
ln(x/(x*y)+y/(x*y))=
ln(1/y+1/x)
Skriv et svar til: logaritmer? ligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
